Cele mai populare sporturi pe care PARIAZĂ românii

Cele mai populare sporturi pe care PARIAZĂ românii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Oricine ştie că românii sunt pasionaţi de sport. Se vede foarte bine de fiecare dată când Echipa Naţională de fotbal a României joacă vreun meci mai important sau cel puţin cu o reprezentativă a unei ţări cu palmares bogat în "fotbalul mare": audienţe de top la TV şi discuţii pe acest subiect peste tot în mass-media, pe internet şi nu numai. La fel se întâmplă şi când vreo echipă românească trece de primele faze în UEFA Champions League sau UEFA Europa League - situaţie extrem de rară, din păcate pentru fotbalul autohton...

Amintiri cu reprezentativa naţională de fotbal...

Cert este ca Echipa Naţională de fotbal a României reuşea, cu mulţi ani în urmă, să scoată o mulţime de oameni pe străzi, mai ales în Bucureşti, să sărbătorească victorii de răsunet. Ne putem aminti chiar de meciurile disputate recent la turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2016, când atât de mulţi români au urmărit în direct partida de deschidere contra Franţei...

Românii adoră performanţa românească în sport (naţionalism firesc în orice stat), dar şi performanţa în sport în general: finale de campionate, turnee internaţionale etc. La TV, în materie de fotbal, Liga I atrage atenţia la fiecare etapă, dar şi Cupa României îi adună pe suporteri (competiţia în care orice echipă, oricât de mică, are şansa de a se confrunta cu echipele cele mai puternice). Însă audienţe însemnate se consemnează de asemenea la meciurile din UEFA Champions League, marţi şi miercuri seara. Interes este atras şi de campionatele naţionale de top de pe continent: Premier League, La Liga, Serie A şi Bundesliga.

Fotbalul, la loc de frunte

Fotbalul este "sportul rege" în ţara noastră, iar acest lucru se observă foarte uşor şi la casele de pariuri sportive. Online şi offline, pariorii selectează mai mereu partide din fotbal, fie acesta autohton sau străin. Dacă vei căuta pe internet inspiraţie pentru biletul zilei azi, cel mai probabil vei găsi în principal evenimente din fotbal.

La casele de pariuri există totuşi interes şi pentru alte sporturi, uneori din pasiune, alteori din simpla dorinţă de a mai alterna tipurile de evenimente, de a ieşi din rutină, în căutare de adrenalină. Baschetul, handbalul, voleiul, tenisul sunt printre favorite, alături de box şi rugby. Evident, şi aici sunt selectate mai degrabă evenimentele de top, întâlnirile capabile să genereze o doză ridicată de adrenalină.

Ocazii pentru celelalte sporturi

Din când în când, unele sporturi mai mult sau mai puţin urmărite în general ajung să fie în primul plan în lumina reflectoarelor. Poate fi vorba despre gimnastică, despre box, despre tenis feminin sau tenis masculin... Poate fi rândul handbalului să tresalte sau pot fi diverse alte sporturi olimpice... De ce se întâmplă acest lucru? Răspunsul este simplu: pentru că o echipă românească sau un sportiv român a ajuns la performanţe de top la nivel internaţional. Atunci, din aceleaşi motive naţionaliste (normale, desigur, căci este vorba despre mândrie naţională), suporterii devin brusc interesaţi de acea disciplină sportivă şi pariază intens la casele de pariuri sportive, inclusiv la pariuri online - segmentul ce se bucură de tot mai multă simpatie.

Graţie performanţelor înregistrate de Simona Halep în ultimii ani, tenisul feminin a urcat puternic în preferinţele românilor şi acest fapt se poate observa şi la pariurile sportive. Jucătoarea de tenis din România a ajuns până pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei mondiale în acest sport, aşa că evident cotele care se referă la meciurile sale sunt, mai nou, printre cele mai căutate, analizate şi selectate. Chiar şi la biletul zilei, printre recomandări o identificăm tot mai des pe Simona Halep.

Făcând o paralelă în timp, ne putem gândi la performanţele româneşti din box (de exemplu la Leonard Doroftei, o vedetă atât de populară în sportul românesc), dar în acei ani pariurile erau disponibile doar în varianta clasică, la agenţii stradale. În prezent, meciurile tenismenei din România pot fi chiar subiect de pariuri live. Născută în anul 1991, Simona a cucerit în cariera sa de până acum trofeele de la 15 turnee WTA la simplu (6 în 2013, 2 în 2014, 3 în 2015, 3 în 2016, 1 în 2017). Cele mai importante sunt totuşi turneele Premier Mandatory de la Indian Wells şi Madrid.

(P)

Citit 2581 ori Ultima modificare Joi, 26 Octombrie 2017 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.