Gălăţenii, campioni naţionali la juniori

Gălăţenii, campioni naţionali la juniori
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Halterofilii gălăţeni continuă seria performanţelor, după titlurile obţinute la Campionatul European de juniori U15 şi U17 de la Pristina (Kosovo), respectiv, la cel de seniori de la Durres (Albania). La Campionatul Naţional de juniori I, gălăţenii au obţinut 12 medalii, dintre care zece de aur.

La "Naţionalele" de juniori I (Under 20), care este în desfăşurare la Centrul Olimpic de la Bascov, au participat şi sportivi de la cluburile gălăţene de specialitate: CS Şcolar şi CS Universitatea (antrenori Costel Dimofte şi Mariana Bălan Toma), respectiv, CSM Dunărea (antrenor Marin Otinceanu şi Mihai Nicolae).

Constantin Carp (categoria 69 kg) - fost sportiv legitimat la CS Şcolar Galaţi, acum la CS Universitatea Galaţi, a reuşit "tripla" de aur, după ce a "smuls" 117 kg şi a "aruncat" 138 de kg, cu un total de 255 kg.

La feminin, Andreea Penciu (CSS şi CSU, cat. 53 kg) a obţinut două medalii de aur, la stilul smuls, cu 76 kg, respectiv, total, cu 166 kg, şi o medalie de argint, la "aruncat", cu 90 kg, în timp ce deţinătoarea recordului european la "aruncat", Mihaela Ilie (cat. 63 kg, dublă legitimare - CSS şi CSU), a devenit vicecampioană naţională, cu 75 kg la "smuls", 93 kg la "aruncat" şi 168 kg la total. "A fost ultimul concurs din acest an, un an cu multe reuşite. Pentru sezonul următor, îmi doresc mai multe medalii, nu numai la concursurile naţionale, ci şi la cele internaţionale", a declarat Mihaela Ilie.

Şi Mariana Tăbăcaru (75 kg, CSU) a devenit triplă campioană naţională, cu 80 kg "smuls", 97 la "aruncat" şi 177 kg la total.

Rezultate bune au mai obţinut Bianca Grigoraş (CSS/CSU, cat. 58 kg) - trei clasări pe locul 4, Adriana Ivan (CSS) - trei locuri 4, Cătălin Rusu (CSS, cat. 56 kg) - trei locuri 4 şi Mihaela Ivan (CSS, cat. 53 kg) - trei clasări pe locul 6.

Antrenoarea Mariana Bălăn spune că rezultatele sunt foarte mulţumitoare. "Având în vedere că aceasta a fost ultima competiţie a anului, ce au reuşit copiii este foarte bine", a declarat tehniciana de la cele două cluburi partenere.

Astăzi, urmează să intre în concurs şi ultima sportivă de la CSS/CSU,  Lăcrămioara Dumitrache.

De la CSM Dunărea, Alexandra Alexe (categoria 69 kg) a devenit dublă campioană naţională, cu 85 kg la "smuls" şi un total de 190 kg, obţinând şi medalia cu argint la "aruncat", cu 105 kg.

Citit 1279 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2017 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.