Încă o amânare în cazul Timișoara. Un dosar greu pentru FRF

Încă o amânare în cazul Timișoara. Un dosar greu pentru FRF
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În urma amânării meciului programat pe 7 noiembrie, la Timişoara, între echipa locală Informatica şi United Galaţi, Departamentul de Competiţii din cadrul FR Fotbal a considerat că în dosarul în cauză există un viciu de procedură, acesta neavând o motivare reală a deciziei unilaterale a clubului organizator.

Preşedintele United, Toader Ştefu, spunea că a fost o hotărâre incorectă şi lipsită de fair-play din partea timişorenilor. "Noi avem un grafic competiţional pe care l-am respectat. În momentul în care am făcut deplasarea, ne-am respectat graficul competiţional, FRF nu are cum să programeze un meci care a fost deja programat. Este un viciu de procedură. Cei de la comisie consideră că nu au de ce să judece acest dosar, deoarece de la Timişoara nu existau motive să amâne partida. Nu au nicio foaie de arbitraj, raport de arbitru sau observator care să dea continuitea procesului", a declarat Ştefu.

Acesta a contestat, de altfel, motivul pentru care meciul a fost amânat, precizând că gestul timişorenilor a fost unul nepotrivit. "Nu trebuia să amâne meciul, în contextul în care avea în cadrul echipei suficienţi jucători cu care să poată juca acel meci, conform art. 19 alin. 5 din Regulamentul de Organizare a Competiţiilor de futsal (ROAF)", a precizat Ştefu.

Conform acestui articol, "Toţi ceilalţi jucători legitimaţi la clubul respectiv, inclusiv juniorii, au drept de joc la oricare dintre echipele clubului, fără nicio restricţie, cu respectarea celorlalte condiţii regulamentare. În cazul în care echipele aceluiaşi club participă la campionatele organizate de foruri diferite (FRF/AJF/AMFB), lista cu cei 12 jucători care au drept de joc numai la echipa de categorie superioară se va depune la fiecare for organizator, în caz contrar, echipa de categorie inferioară neavând drept de promovare".

United, meci uşor cu Spicom

United va juca pe teren propriu, mâine, de la ora 18,30, cu formaţia Spicom Sf. Gheorghe, în etapa a doua a returului Ligii I. În tur, gălăţenii s-au impus cu scorul de 2-0. În clasamentul competiţiei, United se află pe locul al patrulea, cu 21 de puncte, în timp ce adversara ocupă penultimul loc, cu niciun punct.

Antrenorul United Cosmnin Gherman crede că partida este una uşoară, dar pe care jucătorii săi au pregătit-o cu seriozitate. "Avem un meci relativ uşor, văzut prin prisma poziţionării în clasament. Sperăm să facem un joc frumos, prin care să îi mulţumim pe fanii noştri, mai ales că ultimele două partide disputate acasă au fost eşecuri. Noi avem un obiectiv foarte clar, îmi doresc să mă bat la campionat şi sper să fie o competiţie corectă", a declarat tehnicianul echipei gălăţene.

Citit 1195 ori Ultima modificare Joi, 16 Noiembrie 2017 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.