FOTBAL | Bucuria ratării unei execuţii proprii în derbiul Ligii 3, Seria I. A vrut centrare şi a ieşit gol antologic

FOTBAL | Bucuria ratării unei execuţii proprii în derbiul Ligii 3, Seria I. A vrut centrare şi a ieşit gol antologic
În imagine - Alexandru Vasile, jubilând la finalul meciului
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi a trecut cu bine peste unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului, câştigând cu 1-0 în faţa liderului Seriei I, Aerostar Bacău, formaţie pe care astfel a egalat-o la numărul de puncte. Golul a fost marcat de Alexandru Vasile, în minutul 65.

Ce spunea Sălăgeanu înaintea meciului, că echipa sa este într-un progres evident, s-a văzut din plin pe teren. Oţelul a făcut cel mai bun meci din acest sezon şi a câştigat derbiul turului de campionat, cele două combatante aflându-se acum la egalitate de puncte în fruntea clasamentului Ligii 3, Seria I.

Norocul s-a plimbat de la o echipă la alta, învingătoarea stabilindu-se într-un moment în care era în tabăra gălăţeană. Alexandru Vasile a vrut să centreze de lângă tuşă şi a avut cea mai fericită ratare a unei execuţii, ieşind o superbedenie de şut la colţul lung, cu care a înscris un gol antologic, în vinclu.

Primii care au avut şansă fuseseră cei de la Aerostar, dar Vraciu i-a dat cu piciorul la propriu. În minutul 19, au obţinut un penalty: Udeanu, portarul gălăţenilor, a respins lovitura de pedeapsă, mingea a ricoşat tot la Vraciu, dar deja norocul trecuse în cealaltă tabară, jucătorul de la Aerostar trimiţând pe lângă poarta aproape goală.

Parada lui Udeanu a injectat cu încredere echipa gălăţeană, care a reacţionat cu cele mai bune momente de joc ofensiv din acest campionat. A fost rândul celuilalt portar, Hărăguţă, să aibă mănuşile unse cu noroc, acesta deviind uluitor, în bara transversală, la reluarea cu capul a lui Cârjan (min. 22) şi apoi respingând spectaculos la şutul lui Chiriac de la marginea careului (min. 29).

Mizând mai mult pe varianta egalului, echipa băcăuană a început repriza secundă retrasă în defensivă, mulţumindu-se cu mingi bubuite oriunde, numai să fie cât mai departe de propriul careu, atitudine pentru care până la urmă a fost pedepsită. Abia după golul norocos al lui Vasile cei de la Aerostar au schimbat partitura şi au început să joace pe poziţiie avansate, deseori cu fundaşii în jumătatea adversară. Dominarea teritorială a oaspeţilor a fost absorbită fără prea mari probleme de defensiva Oţelului, cu juniorul Chiriac impecabil în faţa fundaşilor. O singură dată s-a clătinat serios apărarea gălăţeană şi putea fi de ajuns pentru Aerostar, Oanea ratând incredibil ocazia de a egala (min. 87), cu un şut pe lângă poartă din zece metri, poziţie centrală.

Oţelul a evoluat în următoarea componenţă: Udeanu - Al. Vasile, Gâţă, S.Ilie, Sevastian (min.87 Mănău) - Chiriac, Sălăgeanu - Bărlădeanu, Bahnaşu (min.87 Stoian) - Cârjan (min.80 Muscă), Silvestre (min.73 Chebac).

Udeanu: “Am aşteptat să tragă”

Portarul Andrei Udeanu, unul dintre “eroii” Oţelului în acest derbi, a admis că a fost norocos la faza penaltiului apărat: “Am rămas pe picioare şi am aşteptat să tragă. A fost şi chestie de noroc, pentru că penaltiurile se ratează, nu se apără şi iată că acum sunt fericit pentru victorie”.

Al. Vasile: “A ieşit un gol frumos”

Alexandru Vasile a recunoscut că la faza golului n-a vrut să tragă la poartă. “A fost o centrare, dar a ieşit un gol frumos. Colegii au arătat tărie de caracter, am demonstrat asta pe teren şi cred că şi cei de la Aerostar au observat că am fost superiori. Avem un moral bun câştigând ultimele trei meciuri şi sunt sigur că va veni şi a patra victorie în ultima etapă a turului, pentru a merge în vacanţă fericiţi. Deocamdată pare o luptă în doi pentru primul loc, dar pe parcursului returului o să ne distanţăm, o să demostrăm că suntem cei mai buni”, a declarat fundaşul dreapta al echipei gălăţene, care este pe punctual de a reuşi a doua promovare consecutivă, după ce sezonul trecut a contribuit la intrarea echipei Juventus Bucureşti în Liga I.

Popovici: ”Am pierdut din întâmplare”

Cristi Popovici, antrenorul echipei din Bacău, şi-a exprimat amărăciunea că prima înfrângere din acest sezon a venit în urma unui gol norocos, dar a admis că adversarul a fost superior în ceea ce priveşte angajamentul fizic. „Oţelul a câştigat prin dorinţă şi întâmplare. Au fost într-adevăr primii la minge, au tratat duelurile unu la unu la limita superioară a angajamentului fizic, dar golul a fost o pură întâmplare, o centrare de la steag care s-a dus în poartă. Dacă marcam la acel penalti, clar lucrurile decurgeau altfel. Am mai avut acea ratare a lui Onea spre final, când a avut toată poarta în faţă şi a tras afară, astfel că rămânem cu amărăciunea faptului că meritam mai mult”, a spus Popovici. Până la acest meci, Aerostar avea opt victorii şi patru rezultate de egalitate.

De partea cealaltă, Alexandru Ciobanu, antrenorul Oţelului, s-a declarat mulţumit că jucătorii săi nu şi-au pierdut cumpătul după începutul slab de meci. „Am avut şi şansă că, după ce a apărat Udeanu penaltiul, jucătorul băcăuan la care a revenit mingea a ratat. Începutul de meci nu a fost aşa cum ne-a dorit, iar acel moment ne-a dat încredere şi apoi puteam marca la presiunea pusă pe echipa adversă, la ocaziile avute. La gol, traiectoria l-a surprins inclusiv şi pe el (n.r. – Alexandru Vasile), recunoaştem că a fost norocos, dar trebuie felicitat, pentru că intenţia a fost bună. Toţi băieţii merită felicităţi, pentru că au luptat şi nu şi-au pierdut cumpătul atunci când am avut momente mai puţin bune în joc, au rămas echilibraţi şi nu au dat culoare libere adversarilor”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Lieştenii, egal în deplasare

Dintre celelalte trei echipe gălăţene din Liga 3, doar Sporting Lieşti a scor un punct, 1-1 în dificila deplasare pe terenul celor de la CSM Focşani, acolo unde doar Tg. Secuiesc a câştigat în acest sezon. Lieştenii au deschis scorul în minutul 46, prin Munchiu, fiind egalaţi spre final, în minutul 82, dintr-un penalti. Antrenorul Ionuţ Niculcea a început meciul în formula: Vădeanu – Stancu, Voicu, Manea, Filimon – Munchiu, Adamache – Iancu, Zaharia, Mihu – Ionuţ Constantinescu. Au mai intrat Lovin, Coman, Blănaru şi Preda.

Avântul Valea Mărului n-a reuşit să iasă din perioada nefastă, suferind o nouă înfrângere pe teren propriu, 1-2  cu KSE Tg. Secuiesc. Oaspeţii au condus la pauză în urma unui autogol al lui Căldăraru. În repriza a doua fiecare echipă a fructificat câte o ocazie, gazdele înscriind prin Ionuţ Cristian, din penalti. Avântul a început cu Chiriţescu – Dănăilă, Antofe, Căldăraru, Marin – Anastasie, Iacob, Dodan, Bălan – Andrei Frunză, Yurghen. Au mai intrat I. Cristian şi Toma.

Metalosport a mers pe linia obişnuită, pierzând şi al 13-lea meci: 0-5 acasă cu AFC Hărman.

În etapa următoare, ultima din tur, Oţelul va juca în deplasare cu AFC Hărman, iar Aerostar Bacău cu AFC Odorheiu Secuiesc, acasă. Sporting Lieşti încheie anul acasă, cu Bucovina Rădăuţi, Avântul Valea Mărului la CSM Roman şi Metalosport la Tg. Secuiesc.

În clasamentul seriei, Aerostar şi Oţelul se află în frunte, cu 28 de puncte, în timp ce echipele de locurile trei şi patru, Csickzereda şi CSM Roman, au un singur punct mai puţin.

Sursa foto: SC Oţelul

Citit 6220 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.