VIDEO | Un mod special de a transmite LA MULȚI ANI, GALAȚI, din concurs, la Campionatul Mondial

VIDEO | Un mod special de a transmite LA MULȚI ANI, GALAȚI, din concurs, la Campionatul Mondial
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gălăţeanca Elena Andrieş a deschis seria prezenţelor româneşti la Campionatul Mondial de haltere de la Anaheim (SUA), cu ocuparea locului şase la total, performanţă considerată foarte bună de antrenori, în condiţiile în care pregătirea i-a fost afectată de o accidentare şi a concurat mult sub potenţialul real.

Sportiva legitimată la CS Universitatea Galaţi, unde îi are antrenori pe Costel Dimofte şi Mariana Toma, a concurat joi, 30 noiembrie, de Ziua Galațiului, începând din jurul orei 3,30 în România, în cadrul categoriei 48 kilograme. La stilul smuls s-a clasat pe locul 5, prin ridicarea barei încărcată cu 79 de kilograme, iar la "aruncat" şi total a fost pe locul şase, cu 98, respectiv, 177 kilograme.

Elena Andrieş şi-a dorit mult să se întoarcă cu o medalie, speranţele îi erau îndreptăţite de rezultatele anterioare din acest an, care arată clar că putea mai mult, însă a avut ghinionul unei accidentări, care i-a afectat pregătirea.

Edificator că a concurat departe de capacitatea ei maximă este faptul că antrenorii au decis să intre în concurs, la smuls, la 77 kg, mult sub greutatea cu care lua startul în octombrie, la "Europenele" de tineret (sportivi sub 23 ani). Atunci ridica 82 kg la prima încercare şi încheia cu 87 kg, ceea ce la Anaheim ar fi însemnat aurul mondial!

"Wow, wow, wow! Incredibil, fabulos"

La "aruncat" a intrat la 91 kg (100 kg, în octombrie), a trecut cu bine de 95 kg şi a încheiat impresionant la 98 kg: a ridicat bara deasupra capului, genunchii însă erau îndoiţi, un pas spre stânga, al doilea, al treilea, la al patrulea s-au îndoit şi mai mult genunchii, renunţarea părea inevitabilă, încă un pas, urlet şi fixare, cu o putere de luptă uluitoare, făcându-i pe comentatorii televiziunii americane ESPN să exclame: "Wow, wow, wow! Incredibil, fabulos!".

"Ohoo, cum a luptat la acel 98, reuşind aproape într-un singur picior! În condiţiile date, fără să se poată pregăti normal, să fii între primii şase din lume este chiar foarte bine, mai ales că nici nu a avut timp de adaptare la diferenţa mare de fus orar. Deja se vede experienţa de concurs, are maturitate, capacitate de concentrare, voinţă impresionantă, aşa că perspectiva Jocurilor Olimpice arată tare bine", a comentat Mihai Nicolae, antrenorul de la CSM Dunărea care a lucrat cu Andrieş în perioada junioratului.

Şi Costel Dimofte, antrenorul care a adus-o în sala de haltere şi care o pregăteşte acum la CS Universitatea, a avut concluzii pozitive. "Chiar şi fără a fi la capacitatea normală din punct de vedere fizic şi al pregătirii, a fost cea mai bine clasată dintre europene. Le-a depăşit pe italianca Pagliaro şi pe Anais, din Franţa, ambele cu titluri de campioane continentale în palmares. Acum, cu un cu totul alt moral va aborda Elena duelul cu ele, la Europenele de la primăvară. Cât despre ultima încercare de la aruncat, a arătat cum luptă o mare campioană, de toată admiraţia", a declarat Costel Dimofte.

Dacă prin comparaţie cu Europenele de tineret, rezultatele de noaptea trecută sunt sub potenţialul Elenei Andrieş, sportiva gălăţeană a demonstrat din nou un progres remarcabil faţă de începutul anului, chiar şi în condiţiile speciale în care a pregătit acest "Mondial": la Campionatul European de seniori din luna aprilie a luat medalia de bronz la smuls cu 75 kg (acum 79), a fost a patra la aruncat cu 89 kg (98 acum) şi a obţinut bronzul la total cu 164 kg (acum 177).

Citit 3366 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2017 11:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.