Guvernul Tudose ar putea fi RESTRUCTURAT

Guvernul Tudose ar putea fi RESTRUCTURAT
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernul condus de Mihai Tudose ar putea fi restructurat, de la 24 de ministere, câte are în prezent, la doar 16. Dezvăluirile au fost făcute, ieri, la Digi 24, de către nr. 2 al PSD, Niculae Bădălău. Comitetul Executiv al partidului se va întruni, luni, 8 ianuarie, pentru a decide dacă se impune o reconfigurare a structurii Executivului.

Ideea restructurării Guvernului, prin comasarea mai multor ministere, a fost pusă pe tapet în condiţiile luptelor pentru putere din interiorul formaţiunii politice şi pe fondul unor informaţii conform cărora o serie de nume grele din partid l-ar contesta pe Liviu Dragnea, liderul PSD. "La ultimele declaraţii ale preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, şi ale premierului s-ar dori o nouă arhitectură a Guvernului. Ţinând cont de acest lucru, CEx-ul (Comitetul Executiv - n.r.) va lua decizia. Ne dorim un guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere", a declarat, la Digi 24, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. Nr. 2 al social-democraților a spus totodată că, în contextul în care 2018 este an preelectoral, iar partidul va trebui să se pregătească pentru cele două scrutinuri de anul viitor - alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale, un congres extraordinar ar face bine partidului. "Cred că un congres, în care să relansăm ideile noastre politice, să relansăm viaţa politică ar face bine sănătăţii partidului, mai ales că 2018 este an preelectoral, deoarece, în 2019, vom avea două rânduri de alegeri. În congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decât vicepreşedinţii, organele de conducere. Dar nu cred că e cazul să facem acum congres de alegeri", a adăugat el.

În schimb, vicepremierul Paul Stănescu, alt lider al PSD, a declarat că un congres al partidului nu ar fi tocmai o soluție bună şi crede că Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat. "Nu cred că este momentul să se întâmple acest lucru, să se comaseze ministere. Cred că Guvernul funcţionează foarte bine. Nu cred că trebuie făcute comasări sau alt gen de lucruri în Guvern. Eu cred că Guvernul funcţionează foarte bine în structura actuală", a spus vicepremierul.

Jurnaliştii de la hotnews.ro au relatat că, potrivit unor surse, premierul Mihai Tudose îşi doreşte o restructurare a Guvernului, nu o simplă remaniere a miniştrilor, deoarece schimbarea structurii Executivului presupune un vot de încredere în Parlament, iar această mişcare i-ar complica planurile liderului PSD, Liviu Dragnea, de a-l da jos, după modelul Grindeanu.

Comitetul executiv al PSD, forul extins de conducere a partidului, a fost convocat pentru luni, 8 ianuarie 2018, la ora 14,00.

Citit 1606 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2018 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.