În România nu există pericol de infecție cu listeria

În România nu există pericol de infecție cu listeria
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România nu este prezentă pe lista de distribuţie a porumbului congelat contaminat cu Listeria Monocytogenes, produs în Ungaria, arată un comunicat transmis joi de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - ANSVSA.

"România nu figurează pe lista de distribuţie a porumbului congelat contaminat cu Listeria Monocytogenes, produs în Ungaria, conform informaţiilor primite până în acest moment de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Punctul Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje din România (PNC SFAAF RO)", precizează autoritatea.

ANSVSA adaugă că monitorizează permanent această situaţie.

Potrivit presei britanice, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară a confirmat faptul că la nivel european este alertă sanitară, după ce nouă oameni au murit infectaţi cu listeria, considerându-se că sursa contaminării este o fabrică de ambalare a porumbului din Ungaria.

Potrivit sursei citate,din 8 iunie, au fost raportate în total 47 de cazuri de îmbolnăvire, în cinci state europene: Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda şi Suedia.

Citit 1108 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2018 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.