UPDATE | O nouă tragedie aviatică în România

UPDATE | O nouă tragedie aviatică în România
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un avion de vânătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbuşit, sâmbătă, 7 iulie 2018, la un show aviatic la baza aeriană 86 Borcea, din judeţul Călăraşi. Pilotul, locotenent-comandor Florin Rotaru, a murit, iar multe mărturii spun că a preferat să facă o serie de manevre suplimentare decât să se catapulteze, pentru a evita ca avionul să cadă peste oameni.

Explozia provocată de impact a fost atât de puternică încât combustibilul a ars câmpul pe o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi, informează Pro TV.

Specialiştii nu pot spune deocamdată ce s-a întâmplat. Fie a fost vorba despre o defecţiune la aeronava aflată în prag de casare, fie o greşeală a pilotului, care a zburat prea jos. Colegii pilotului cred că cel mai probabil a fost vorba de o defecţiune tehnică a aeronavei, nicidecum de o eroare de pilotaj.

Sursa foto, MApN

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

A fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru a lămuri ce a dus la catastrofa aviatică. De asemenea, a fost sesizat şi Parchetul Militar şi, potrivit procedurilor, până la finalizarea anchetei, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă.

Citit 1023 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iulie 2018 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.