Laura Codruţa Kovesi, procuror la DIICOT Sibiu
Foto: agerpres.ro

Laura Codruţa Kovesi, procuror la DIICOT Sibiu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Laura Codruţa Kovesi, revocată luni din funcţia de procuror şef al DNA, va lucra la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Sibiu, a decis, ieri, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), anunţă News.ro.

Procurorul general Augustin Lazăr ia însă în calcul posibilitatea de a o delega pe Laura Codruţa Kovesi pe o funcţie din cadrul Ministerului Public. "Procurorii care îşi încheie activitatea la DNA de regulă îşi continuă activitatea în cadrul Ministerului Public, folosindu-şi experienţa pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public cu experienţa câştigată la DNA. Urmează să vedem", a declarat Lazăr, la ieşirea din sediul CSM.

În prezent, însă, împotriva fostei şefe a DNA a fost declanşată cea de-a patra cercetare disciplinară demarată de Inspecţia Judiciară (IJ). Potrivit Digi 24, cercetarea disciplinară, legată de divulgarea unor date din dosare aflate în etapa de urmărire penală, a fost declanşată după ce Inspecţia Judiciară s-a sesizat la începutul anului, relatează Digi 24. Mai exact, este vorba despre bucăţi de stenograme publicate într-un comunicat al DNA din 12 februarie 2018, în conţinutul căruia ar fi fost divulgate date din dosare aflate în curs de soluţionare. Interceptările erau dintr-un dosar ce viza şantajarea unor procurori de la DNA Ploieşti.

Citit 1332 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2018 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.