Contract de milioane de euro între MAI şi Renault

Contract de milioane de euro între MAI şi Renault
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Afacerilor Interne a atribuit Renault Commercial Roumanie acorduri cadru de furnizare de autovehicule în valoare de 28,93 milioane de lei (6,21 milioane de euro - n.r.), fără TVA, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Autovehiculele urmează să fie livrate pentru Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), din cadrul ministerului. Acordurile-cadru vizează furnizarea de autovehicule cu dotări specifice, autoutilitare, autoturisme, autobuze şi motociclete, potrivit anunţului.

Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, contractul a fost acordat prin licitaţie electronică şi nu va putea fi subcontractat. Ministerul a primit o singură ofertă în cadrul acestei licitaţii, din partea Renault Commercial Roumanie, astfel încât licitaţia nu a putut fi întârziată de eventualele contestaţii.

În urmă cu o lună, peste 100 de autoturisme Dacia Logan au intrat în parcul auto al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Respectivele maşini au fost cumpărate dintr-un fond în valoare de 30 de milioane de lei, bani cu care a fost suplimentat bugetul MAI, în luna aprilie.

Achiziţiile vor continua

Potrivit ministerului, până la sfârşitul anului vor mai fi achiziţionate alte aproximativ 1.300 de autovehicule, autospeciale şi motociclete, în valoare de 120 milioane de lei, destinate structurilor MAI. "Am preluat parcul auto al ministerului, la începutul mandatului, undeva la 40 la sută ca grad de dotare şi foarte multe din maşinile folosite de poliţişti şi de jandarmi erau uzate. Eu cred că este un pas important pe care îl facem anul acesta, reuşind să aducem aproximativ 2.000 de maşini, nu numai în Poliţie", declara, în urmă cu o lună, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, potrivit news.ro.

Pe lângă îmbunătăţirea gradului de înzestrare cu mijloacele auto şi de protecţie, la nivelul structurilor MAI vor fi organizate şi cursuri de perfecţionare în ceea ce priveşte conducerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, precum ambulanţele SMURD sau autospecialele Poliţiei Rutiere.

Citit 2634 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2018 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.