Săptămână de foc în justiție

Săptămână de foc în justiție
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cursa pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) intră, săptămâna aceasta, în linie dreaptă. Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor, iar până acum procurorii nu s-au grăbit să îşi anunţe intenţia de a conduce DNA, din fruntea căreia a fost revocată Laura Codruţa Kovesi. Digi 24 anunță că luni, 23 iulie, este ultima zi în care se pot depune proiectele de management, iar mâine va fi anunţată oficial lista celor înscrişi.

În cazul în care vor fi magistraţi care se vor înscrie în cursă pe ultima sută de metri, ei vor fi programaţi pentru interviuri de miercuri şi până vineri, iar propunerea ministrului Justiției va fi anunţată în data de 30 iulie.

În privinţa Laurei Codruţa Kovesi, la mijlocul săptămânii, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va lua o decizie importantă. Va decide dacă se impune sau nu să o sancţioneze disciplinar pentru că a refuzat să fie audiată de Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

Alte decizii importante pentru sistemul judiciar sunt aşteptate din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, relatează Digi 24. Șeful statului nu a anunţat, deocamdată, dacă îl numeşte pe Felix Bănilă, propunerea lui Tudorel Toader, în fruntea DIICOT. Iar de la CSM a primit o altă propunere de numire, la conducerea uneia dintre secțiile curții supreme.

Citit 853 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iulie 2018 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.