Încă o tragedie aviatică în România

Încă o tragedie aviatică în România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un accident aviatic deosebit de grav a avut loc, sâmbătă, în localitatea suceveană Frătăuţii Vechi, cu puţin timp înainte de începerea unui miting aviatic, informează Pro TV. Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit la antrenamente și s-au prăbușit, unul dintre piloţi murind, iar celălalt fiind grav rănit și transportat la spital.

Accidentul de sâmbătă este, din păcate, al treilea dintr-o serie de astfel de tragedii petrecute doar în ultima lună în România, relatează Digi 24. În urma acestora, doi oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi grav.

Pe 7 iulie, Florin Rotaru, pilot al forţelor aeriene române, a murit după ce avionul de tip MIG 21 Lancer pe care-l pilota s-a prăbuşit în timpul unui show aviatic, lângă Baza Aeriană 86 Borcea. Pilotul avea 400 de ore de zbor, dintre care 250 făcute la manşa acelei aeronave.

După doar nouă zile de la acea tragedie, a avut loc un alt accident aviatic în care au fost implicaţi din nou militari. Doi piloţi s-au catapultat în ultima clipă, după ce avionul lor, un IAR 99 Şoim, a intrat în picaj şi s-a prăbuşit într-un lac. Cei doi au fost recuperaţi în stare gravă din apă, însă au supravieţuit.

Citit 665 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2018 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.