Gabriela Firea le va spune procurorilor despre violențele din 10 august

Gabriela Firea le va spune procurorilor despre violențele din 10 august
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, trebuie să meargă, astăzi, în faţa procurorilor şi să le spună tot ce ştie despre modul în care s-a desfăşurat manifestaţia din Piaţa Victoriei şi cum s-a ajuns la violenţele din acea noapte. Informația a fost confirmată chiar de primarul Capitalei.

Audierea se anunţă foarte interesantă, având în vedere că, la sfârșitul săptămânii trecute, Firea făcea declarații acide la adresa unor membri din PSD și în special în ceea ce o privește pe ministrul de Interne Carmen Dan, despre care a spus că este unul dintre cei responsabili de modul cum au acționat jandarmii la protestul din 10 august.

În urma violenţelor din Piaţa Victoriei, la Parchetul General au fost depuse peste 760 de plângeri împotriva Jandarmeriei, informează Digi 24.

Prefectul Capitalei spunea că a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august după miezul nopţii, adică după momentul intervenţiei forţelor de ordine. Ea consideră că nu are importanţă ora semnării acestui document, pentru că jandarmii, atunci când sunt "atacaţi", au dreptul să acţioneze şi fără acel ordin. Afirmaţiile prefectului se contrazic cu cele ale reprezentanţilor Jandarmeriei, dar şi cu cele ale ministrului Carmen Dan, care spuneau că ordinul a fost semnat în jurul orei 20,00, pentru ca jandarmii să evacueze spaţiul din faţa sediului Guvernului, în jurul orei 23,00, relatează Digi 24.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Citit 803 ori Ultima modificare Luni, 03 Septembrie 2018 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.