Parchetul General a deschis o anchetă privind pesta porcină

Parchetul General a deschis o anchetă privind pesta porcină
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Procurorii Parchetului General au decis să deschidă o anchetă penală privind epidemia de pestă porcină, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare. În cadrul acestei cauze se fac mai multe verificări privind răspândirea virusului în România. Procurorii PÎCCJ au deschis un dosar penal și efectuează mai multe cercetări privind epidemia de pestă porcină, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit Hotnews, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, luni, 3 septembrie 2018, că există o dificultate în combaterea virsului de pestă porcină africană, deoarece nu are leac și nu se poate controla, pentru că "nu vine călare pe bibicletă", iar România s-a apărat de virusul pestei porcine prin măsuri preventive timp de cinci ani.

"Este o dificutate de combatere. Pentru că în momentul în care a intrat un asemenea virus într-o zonă, aici nu știi, aici nu intră pe graniță cu pașaportul ca să-l controlezi sau vine virusul călare pe bicicletă și spune alo, stai puțin că noi am dormit aici, iar noi România ne-am apărat prin măsuri preventive timp de cinci ani", a declarat, într-o intervenție la Antena 3, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Citit 1266 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.