Dragnea și-a confiscat propriul partid

Dragnea și-a confiscat propriul partid
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Tot mai mulți parlamentari și șefi de filiale ai PSD îi cer lui Liviu Dragnea să renunțe la fotoliul de președinte al partidului, după ce Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu au publicat o scrisoare în care îi cer liderului social-democrat să facă un pas în spate.

Deputatul PSD de Botoşani Răzvan Rotaru a declarat, ieri, la Digi 24, că se numără printre parlamentarii semnatari ai scrisorii, iar numărul contestatarilor lui Liviu Dragnea este tot mai mare. "Suntem undeva la vreo 80 de deputaţi care susţinem această schimbare în interiorul partidului pentru a însănătoşi acest partid. Pentru că, la acest moment, partidul suferă foarte mult, ne prăbuşim în sondaje şi oamenii nu mai ţin cont de măsurile bune pe care le luăm, cât timp partidul se duce foarte în jos în toate măsurătorile care sunt făcute. Iar liderul partidului este sub partid cu mult. De aceea, cred că Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi şi să lase loc unei echipe care vrea să construiască acest partid şi să-l ducă acolo unde îi este locul, cât mai sus, să depăşim 35-40% la viitoarele alegeri", a afirmat deputatul PSD de Botoşani. Rotaru a spus că Liviu Dragnea ar trebui să înţeleagă că fără partid "nu ar fi ajuns unde a ajuns şi dacă vrea binele partidului cu adevărat trebuie să facă acel pas în spate şi să demonstreze că este bărbat".

Și primarul Buzăului, Constantin Toma, a afirmat, ieri, că, după ce Dragnea şi-a confiscat propriul partid, a ajuns să confişte şi ţara. "Nu cred că vreodată după 1990 a fost vreun om care să aibă atâţia oameni împotriva sa, inclusiv din propria echipă. Liviu Dragnea şi-a confiscat propriul partid şi prin faptul că PSD a câştigat alegerile, a confiscat şi ţara! Îi felicit pe Marcel Ciolacu şi pe ceilalţi colegi din conducere care au demarat acţiunea de schimbare a acestui lider ce nu-şi înţelege rostul! Ţara şi fiecare român au nevoie de altceva!", a spus preşedintele organizaţiei municipale a PSD Buzău.

Și organizația brăileană a PSD s-a poziționat împotriva lui Liviu Dragnea. Primarul din Brăila susţine, pe Facebook, că preşedintele interimar al PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, ar fi semnat scrisoarea social-democraţilor care cer demisia de îndată a lui Liviu Dragnea. "Organizaţia PSD Brăila a hotărât că este nevoie de o discuţie în Comitetul Executiv Naţional pentru a readuce starea de dialog şi normalitate în PSD. Semnătura d-lui preşedinte Ion Rotaru pe scrisoarea colegilor noştri reprezintă voinţa organizaţiei PSD Brăila. Direct şi tranşant ca de fiecare dată, susţin că este necesară o nouă abordare în PSD, iar cei care au evitat dialogul trebuie să plece pentru a nu ajunge să fie scoşi pe uşa din dos", scrie Marian Dragomir. Acesta adaugă că PSD "nu este partidul unui om şi va redeveni partidul unei echipe". "Domnule Liviu Dragnea, viitorul PSD va fi fără implicarea dvs. în conducerea partidului. Avem nevoie de un lider puternic, serios, carismatic, un om al dialogului şi conducerii participative", afirmă el. De asemenea, social-democratul brăilean scrie că faptele liderilor din teritoriu nu trebuie să fie "puse în umbră de gafele de la nivel naţional, adăugând că va rămâne în partid pentru a lupta pentru ca valorile social-democrate să fie respectate".

Comitetul Executiv Național al PSD este programat să se întrunească astăzi, la ora 12,30.

Citit 1644 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2018 12:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.