Val de ger, la sfârșitul săptămânii
Foto: Pixabay

Val de ger, la sfârșitul săptămânii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un val de ger va intra în România, la sfârșitul săptămânii, când temperaturile vor scădea și cu 25 grade, ajungând, în unele regiuni, la -15 grade Celsius, anunță meteorologii.

În Transilvania și Moldova, temperaturile vor scădea de la 10 la -15 grade Celsius, în decurs de doar câteva zile.

Ultima zi din luna noiembrie va fi cea mai friguroasă, iar mercurul din termometre va scădea în aproape toată țara sub 0 grade Celsius, informează Digi 24, care citează prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Moldova, până la finalul lunii noiembrie, temperatura aerului va fi în scădere accentuată. Temperaturile maxime vor scădea de la o medie de aproximativ 2 grade la început, până spre -6 grade în ultima zi, iar la cele nocturne, de la o medie de 0 grade, până la -15 grade în 30 noiembrie dimineața, astfel vremea devenind geroasă.

În intervalul 1-5 decembrie, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la -5 spre 3 grade, iar cea a minimelor de la -15 grade până la -2 grade. Ulterior, variațiile termice, puțin semnificative, vor fi în scădere ușoară, în medie până la 2 grade la maxime și -4 grade la minime.

Vor cădea precipitații în perioadele: 26-29 noiembrie, când temporar vor fi mai însemnate cantitativ, și 3-9 decembrie, când vor fi în general moderate.

Citit 2465 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2018 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.