Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Dacă în anii trecuţi tecucenii aveau parte de concerte de Revelion, iar cea care le ura „La mulţi ani!”, la miezul nopţii, alături de autorităţi, era Adelina Pestriţu, intrarea în 2019 va fi marcată doar de un foc de artificii. Printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, Primăria municipiului Tecuci explică de ce nu va exista o petrecere publică în noaptea dintre ani: „Chiar dacă spectacolul de Revelion ar fi fost un eveniment așteptat de mulți tecuceni, administrația locală a considerat că reabilitarea Secției de Pediatrie era absolut necesară”.

Administraţia locală susţine, prezentând câteva fotografii doveditoare, că „în ultimele luni au fost realizate lucrări de modernizare a Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Au fost executate lucrări de igienizare și renovare a sălii de mese, a băilor și a fost achiziționat mobilier. Investiția de aproximativ 110.000 de lei a fost considerată de administrația locală drept o prioritate, chiar dacă nu a fost prinsă în lista de investiții a bugetului local pentru anul 2018. Suma necesară a fost alocată prin redirecționarea  de la capitolul bugetar Cultură, Recreere, Religie, a fondurilor prevăzute pentru organizarea spectacolului de Revelion”, precizează Primăria, dând asigurări că lucrările de modernizare vor continua și în anul 2019.

Legal, redirecţionarea unor bani dintr-un capitol bugetar în altul nu se poate face decât printr-o hotărâre de rectificare a bugetului, votată de Consiliul Local. Însă, surprinzător, municipalitatea tecuceană nu pomeneşte nimic despre aşa ceva! Aşa cum nu precizează nici costurile focului de artificii la care îi invită pe cetăţeni: „Noul an va fi întâmpinat cu un foc de artificii, organizat în centrul civic al municipiului Tecuci. La miezul nopții, vă așteptăm să vă bucurați de spectacolul de lumini care va marca începerea anului 2019”, se arată în comunicat.
 

Citit 2088 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2019 00:48

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro