Ce-a făcut Primăria Tecuci cu banii de Revelion. În loc de spectacole, doar artificii

Ce-a făcut Primăria Tecuci cu banii de Revelion. În loc de spectacole, doar artificii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Dacă în anii trecuţi tecucenii aveau parte de concerte de Revelion, iar cea care le ura „La mulţi ani!”, la miezul nopţii, alături de autorităţi, era Adelina Pestriţu, intrarea în 2019 va fi marcată doar de un foc de artificii. Printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, Primăria municipiului Tecuci explică de ce nu va exista o petrecere publică în noaptea dintre ani: „Chiar dacă spectacolul de Revelion ar fi fost un eveniment așteptat de mulți tecuceni, administrația locală a considerat că reabilitarea Secției de Pediatrie era absolut necesară”.

Administraţia locală susţine, prezentând câteva fotografii doveditoare, că „în ultimele luni au fost realizate lucrări de modernizare a Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Au fost executate lucrări de igienizare și renovare a sălii de mese, a băilor și a fost achiziționat mobilier. Investiția de aproximativ 110.000 de lei a fost considerată de administrația locală drept o prioritate, chiar dacă nu a fost prinsă în lista de investiții a bugetului local pentru anul 2018. Suma necesară a fost alocată prin redirecționarea  de la capitolul bugetar Cultură, Recreere, Religie, a fondurilor prevăzute pentru organizarea spectacolului de Revelion”, precizează Primăria, dând asigurări că lucrările de modernizare vor continua și în anul 2019.

Legal, redirecţionarea unor bani dintr-un capitol bugetar în altul nu se poate face decât printr-o hotărâre de rectificare a bugetului, votată de Consiliul Local. Însă, surprinzător, municipalitatea tecuceană nu pomeneşte nimic despre aşa ceva! Aşa cum nu precizează nici costurile focului de artificii la care îi invită pe cetăţeni: „Noul an va fi întâmpinat cu un foc de artificii, organizat în centrul civic al municipiului Tecuci. La miezul nopții, vă așteptăm să vă bucurați de spectacolul de lumini care va marca începerea anului 2019”, se arată în comunicat.

 

Citit 4202 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2019 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.