Preşedintele Klaus Iohannis refuză din nou numirea miniştrilor de la Dezvoltare şi Transporturi

Preşedintele Klaus Iohannis refuză din nou numirea miniştrilor de la Dezvoltare şi Transporturi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că preşedintele K. Iohannis a anunţat-o că nu va da curs numirilor celor două propuneri de la Dezvoltare şi Transporturi, chiar dacă CCR a stabilit că există un conflict de natură juridică şi trebuie emise decretele de constatare a vacantării celor două funcţii.

"Preşedintele a confirmat azi, încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu poate să îşi exercite rolul constituţional de mediator. Fiecare ieşire are puternice accente politice, singura preocupare e să atace PSD. I-am solicitat o discuţie în privinţa numirii miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor. Era firesc să avem o decizie în acest sens de îndată ce CCR a arătat că trebuie să avem decizie. Preşedintele mi-a spus că nu va da curs celor două propuneri, fără nicio explicaţie, dând dovadă că vrea blocarea activităţii Guvernului", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax. 

CCR a decis, pe 19 decembrie, că şeful statului Klaus Iohannis este obligat "să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru" şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

 
Citit 1276 ori Ultima modificare Vineri, 28 Decembrie 2018 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.