Iohannis a respins din nou numirea Olguței Vasilescu la Dezvoltare

Iohannis a respins din nou numirea Olguței Vasilescu la Dezvoltare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat-o pe Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare, că a respins și a treia propunere de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării. Motivul? Nu are experiența necesară, a făcut declarații controversate și a avut presiuni asupra justiției, relatează Digi 24.

Șeful statului a afirmat că "doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă". Președintele mai argumentează că, în funcțiile avute până acum - de primar și parlamentar, Olguța Vasilescu nu a căpătat experiența necesară pentru a fi numită la Dezvoltare. "În calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii care sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale", a transmis șeful statului. De asemenea, președintele a mai spus că Vasilescu nu a promovat transparența ca ministru al Muncii și că a făcut "declarații controversate", "atacuri la persoană virulente" și "presiuni asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii".

"Îi fac plângere penală"

La scurt timp după noul refuz al președintelui, PSD a anunțat că va folosi "mijloacele legale și constituționale pentru a-l determina pe președintele <<Bețe-n-Roate>> să își respecte obligațiile pe care le are față de lege". Asta înseamnă că social-democrații intenționează să sesizeze Curtea Constituțională a României (CCR).

Și Lia Olguța Vasilescu i-a declarat război lui Iohannis. Fostul ministru al Muncii a anunțat că îi va face plângere penală șefului statului pentru abuz în serviciu. "Este evident că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea mea la funcția de ministru al Dezvoltării, așa cum a statuat CCR. Sunt cetățean român, cu domiciliul în România, nu sunt condamnată penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici nouă, nici veche), nu am nicio incompatibilitate. Acest lucru îl recunoaște și Klaus Johannis și, deci, singura modalitate legală admisă de Constituție ca să fie motiv de respingere, i-a căzut de la primul paragraf. Scrie despre faptul că nu am experiența administrativă, omițând un amănunt semnificativ din CV-ul meu, că am fost primar al unuia dintre cele mai mari orașe din România și, judecând după scorul electoral obținut pentru al doilea mandat, cetățenii au apreciat performanța mea (…) Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider ca dl. Klaus Johannis se încadrează perfect la infracțiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 și 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens", a anunțat Lia Olguța Vasilescu.

Citit 1092 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.