Românii au inventat noi soiuri de cereale

Românii au inventat noi soiuri de cereale

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Lăsată aproape fără bani în ultimii ani, cercetarea agricolă românească face minuni. Specialiştii de la Fundulea se pregătesc să înregistreze două soiuri de grâu şi unul de porumb, rezistente la boli şi la schimbările bruşte de temperatură, anunță Digi 24.

Scopul cercetării este de a îmbunătăţii soiurile deja existente, astfel încât producţia să fie mai mare, iar plantele să devină mai rezistente.

După 1990, ca să îşi poată continua activitatea, institutele de profil trebuie să vândă seminţe care îi ajută pe fermieri să obţină producţii mai mari. Aproximativ 60 la sută din suprafaţa cultivată cu grâu în România se face cu seminţe de la Fundulea.

Noul soi de porumb va purta numele Felix.

Citit 346 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2019 23:34

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro