Mii de antreprenori români și-au mutat afacerile în Bulgaria
Foto: InCont.ro

Mii de antreprenori români și-au mutat afacerile în Bulgaria
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mii de antreprenori români au preferat, în ultima vreme, să-și mute afacerile în Bulgaria, întrucât, potrivit acestora, impozitele vecinilor sunt mai mici, iar autoritățile nu schimbă regulile în timpul jocului, ca la noi, anunță Pro TV.

"Există o singură taxă, TVA, pe care trebuie să o plăteşti în luna următoare pe încasările pe care le-ai făcut în luna curs şi în următorul an plăteşti zece la sută impozit pe profit, plus cinci la sută dividendele. În al doilea rând, stabilitatea cursului valutar. Este nu stabil, foarte stabil", a declarat unul dintre antreprenori. De când au văzut interes din partea românilor, multe birouri de acte din Ruse înfiinţează firme în Bulgaria pentru ei. Cunosc legislaţia din cele două ţări şi au angajaţi care vorbesc limba romană.

"Bulgaria are o legislaţie stabilă, niciodată oamenii nu au tendinţa să încalce regulile pentru că îşi fac planurile pe o perioadă mai lungă de timp. Bulgaria nu a mai modificat legislaţia în domeniul fiscal de 12 ani", a declarat avocatul Irina Buda.

În schimb, în România, legislația fiscală a fost modificată, anul trecut, de 195 de ori, iar în 2017 - de 197 de ori, a declarat președintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Florin Jianu.

Citit 1211 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2019 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.