Legea bugetului de stat, retrimisă în Parlament
Foto: cotidianul.ro

Legea bugetului de stat, retrimisă în Parlament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, 6 martie 2019, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional, au declarat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

În schimb, potrivit Digi 24, a fost admisă sesizarea pe legea plafoanelor, pentru că parlamentarii au modificat-o după ce a trecut deja de Parlament, judecătorii CCR motivând că nu a fost respectat parcursul legislativ.

Modificarea legii privind plafoanele a venit la inițiativa lui Liviu Dragnea, liderul PSD, care a propus să fie majorat deficitul bugetar pentru a fi finanțată creșterea alocației copiilor, notează Hotnews. La doar câteva ore după deciziile Curții Constituționale, președintele Klaus Iohannis a declarat că ”decizia CCR demonstrează, încă o dată, că PSD legiferează imoral, prost și neconstituțional. Curtea a hotărât că una dintre legile pe care le-am contestat a fost aprobată cu încălcarea tuturor normelor constituționale. În ce privește legea bugetului de stat, nu voi comenta decizia Curții, dar bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, croit greșit. Rămâne bugetul rușinii naționale (…) Voi retrimite Parlamentului pentru corectură și îmbunătățire Legea bugetului”, a afirmat Klaus Iohannis.

Citit 1084 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2019 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.