Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, din nou, despre organizarea unui referendum pe Justiție în ziua alegerilor europarlamentare. Șeful statului a spus că a început să reevalueze această idee pentru a da românilor votul înapoi și pentru că doar așa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD își bate joc de țară, relatează Ziare.com.

”Pentru a da românior votul înapoi, am început să reevaluez ideea unui referendum, pentru că doar așa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiției și își bate joc de țară, își bate joc de români. Am invitat, pentru începutul săptămânii viitoare (acestei săptămâni n.r.), pe foarte mulți români interesați, cu care voi avea consultări pe tema referendumului, fiindcă îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit, în parteneriat cu societatea civilă și cu partidele de bună-credință, împreună cu românii și cu voi”, a declarat Klaus Iohannis, la Gala Tineretului Liberal. Președintele a lansat, din nou, un atac extrem de dur la adresa lui Liviu Dragnea și a PSD, afirmând că democrația este în pericol și că toate guvernările pesediștilor au eșuat.
”Însăși baza democrației este în pericol dacă ajung oameni în conducerea unor mari partide care pun interesul personal deasupra interesului partidului și dacă acel partid ajunge la guvernare și pune interesul liderului deasupra intereselor românilor și ale României. Și dacă acel partid și acel guvern încep să strice temeliile statului, să modifice legile justiției pentru a-și albi propriile dosare, dacă inventează noi metode pentru a controla pârghiile din economie, dacă au un dublu discurs, spun una și fac alta, dacă pun tot timpul interesul propriu deasupra interesului public, atunci suntem în situația în care suntem acum și problema se numește PSD”, a spus Iohannis, citat de Hotnews. Iohannis a mai spus că, în decembrie 2016, oamenii au mers la vot cu bună-credință și au crezut ce li s-a promis, doar că, din prima secundă, s-a întâmplat altceva: ”S-au apucat să modifice legile justiției pentru a-și apăra propriii corupți și propriii condamnați penal și de atunci întreaga guvernare pesedistă a fost un întreg asalt asupra democrației și statului de drept. ”Guvernarea pesedistă a eșuat”, a mai afirmat el. Președintele declara, recent, la o dezbatere publică, faptul că este ”aproape hotărât” să convoace referendum pe tema justiției.

PSD a răspuns cu un nou atac

După atacurile președintelui Klaus Iohannis, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a transmis că prima lege dată de Guvernul PSD-ALDE se referea la creşterea pensiilor, a salariilor, a burselor studenţeşti, transport gratuit pe CFR, nu pe Justiţie, aşa cum a declarat Klaus Ioahnnis. ”Klaus Johannis spune ca primul lucru pe care l-a făcut guvernarea PSD-ALDE a fost sa se ocupe de Justiţie, ca sa ii scape pe corupţi. Fals! Prima ordonanţa de urgentă data de guvernul din 2017, după OUG 1/2017, care se referea la reorganizarea ministerelor, este OUG 2. Aceasta prevedea creşterea pensiilor, a salariilor, a burselor studenţeşti, transport gratuit pe CFR pentru studenţi şi alte măsuri de protecţie socială. Ne-am concentrat pe problemele cetăţeanului încă de la începutul guvernării”, a scris Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook. Purtătorul de cuvânt PSD i-a recomandat preşedintelui să se uite în oglindă, când vine vorba de corupţi. ”În ceea ce priveşte corupţii, îi recomand lui Klaus Johannis să se uite în oglindă: va vedea cum arată un om cu 40 de dosare penale şi care a luat case prin fraudă dovedită de instanţe judecătoreşti”, conchide Lia Olguţa Vasilescu.

Citit 772 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2019 22:15

1 comentariu

  • postat de Suzi quatro Luni, 25 Martie 2019 11:08 82.137.12.*** Link la comentariu
    3
    1

    Și bani de Unde??? Ați SPUS că nu sunt nici DE INVESTIȚII SI NICI DE SALARII SAU PENSII??? Este vreun PARTID CARE DUPĂ CE CÂȘTIGĂ ALEGERILE NU DOREȘTE SĂ-ȘI NUMEASCĂ OAMENII IN FUNCTII IMPORTANTE/// ARMATĂ ///JUSTIȚIE/// FINANȚE /// JANDARMERIE //BANCA NAȚIONALĂ??? PĂI PENTRU CE AU MAI CÂȘTIGAT ALEGERILE???

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.