UPDATE | Autorul carnagiului de la Vaslui era beat
Foto: Mediafax

UPDATE | Autorul carnagiului de la Vaslui era beat
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE, joi, 4 iulie 2019 | Gălăţeanul care în noaptea de sâmbătă spre duminică a provocat un teribil accident rutier pe raza judeţului Vaslui, soldat cu cinci morţi şi şapte răniţi, era într-o avansată stare de ebrietate în momentul impactului fatal, potrivit presei vasluiene. 

La această concluzie au ajuns anchetatorii în urma analizelor medico-legale la care a fost supus şoferul, Bogdan Topriceanu, de 31 de ani, din Gohor, la rândul său decedat în urma groaznicului impact produs pe DE 581.

Medicii legişti au stabilit, potrivit presei vasluiene, că acesta avea o alcoolemie în sânge de 1,38 la mie, ceea ce nu i-a permis să mai aprecieze corect distanţa dintre maşini în momentul în care s-a angajat într-o depăşire riscantă, cu 110 kilometri la oră.

Autoturismul în care se afla cu încă patru persoane, un tânăr de 26 de ani şi trei fete, dintre care două minore, s-a izbit violent pe contrasens de maşina cu care două famili din Iaşi se întorceau din concediul din Grecia. În coliziune a fost antrenată şi maşina depăşită de gălăţean, în care se aflau doi bulgari, soţ şi soţie, la rândul lor răniţi. Patru persoane din autoturismul condus de Topriceanu, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani, au murit, la fel ca şi şoferul din maşinii înmatriculate în Iaşi, un bărbat de 34 de ani. Alte şapte persoane au fost rănite grav, una dintre ele, o minoră de 15 ani, aflată în maşina gălăţeanului, fiind sora uneia dintre tinerele decedate. Bogdan Topriceanu avea un copil de nouă ani şi urma să se căsătorească, în luna august, cu iubita lui. Logodnica nu se afla în maşină în noaptea fatidicului eveniment.


Patru gălățeni au murit intr-o depășire riscantă | Cinci persoane, dintre care patru din judeţul Galaţi, şi-au pierdut viaţa în urma unui teribil accident rutier, petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza judeţului Vaslui. Printre victime se află şi o minoră de 17 ani.

Drumul European 581 a fost, în noaptea de sâmbără spre duminică, scena unui teribil accident rutier, în care şi-au pierdut viaţa cinci persoane, iar alte şapte au fost grav rănite. Trei autoturisme s-au ciocnit violent în apropiere de localitatea Bădeana, judeţul Vaslui, din cauză că unul dintre şoferi a făcut o depăşire riscantă şi nu a mai putut redresa maşina la timp pentru a evita coliziunea cu alte două autoturisme.

În maşina care a provocat impactul se aflau cinci gălăţeni din comunele Gohor şi Priponeşti. Din câte se pare, şoferul, un bărbat de 31 de ani, din Gohor, a intrat la un moment dat într-o depăşire, dar înainte să revină pe sensul lui de mers s-a ciocnit violent cu un autoturism condus regulamentar, pe sens opus, de un ieşean de 34 de ani. În impact a fost antrenată şi o a treia maşină, înmatriculată în Bulgaria, în care se aflau şoferul, un cetăţean bulgar de 34 de ani, şi soţia sa, în vârstă de 32 de ani. În urma coliziunii deosebit de violente, patru tineri, toţi din autoturismul condus de gălăţean, au suferit leziuni incompatibile cu viaţa. Este vorba despre şofer, o adolescentă de 17 ani şi un tânăr de 26 de ani, ambii din Gohor, şi o tânără de 19 ani, din Priponeşti.

"La sosirea echipajelor de intervenţie, au fost găsite 12 victime, dintre care opt erau încarcerate. Dintre victimele încarcerate, patru persoane au fost găsite decedate. Au fost transportate la spital opt victime, dintre care trei în stare foarte gravă. Cu toate eforturile depuse de medicii de la Spitalul Municipal "Elena Beldiman" din Bârlad, una dintre cele opt victime a decedat. În total, sunt cinci persoane decedate şi şapte persoane rănite, dintre care, două victime sunt într-o stare foarte gravă", au transmis reprezentanţii ISU Vaslui, citaţi de Mediafax.

Cea de-a cincea persoană decedată la spital este şoferul din Iaşi, care conducea maşina lovită frontal pe contrasens. Cei şapte răniţi sunt patru persoane din maşina condusă de acesta, o minoră de 15 ani din judeţul Galaţi, aflată în autoturismul care a provocat coliziunea şi cei doi cetăţeni bulgari, soţ şi soţie. Toţi se află la spital.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cui îi revine vinovăţia producerii acestui carnagiu.

30 iunie 2019

Citit 26013 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2019 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.