Elevii fac plângere împotriva guvernanţilor

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asociaţia Elevilor din Constanţa anunţă că va face plângere penală pe numele membrilor Guvernului, pe care îi acuză că sunt responsabili pentru problema elevilor cărora nu li se decontează transportul.

„Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) va depune marţi o cerere de începere a urmăririi penale pe numele membrilor Guvernului, responsabili de problema transportului elevilor, la Administraţia Prezidenţială şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a expirării termenului de 15 ianuarie acordat pentru ca aceştia să se asigure că fiecare elev din România are posibilitatea de a ajunge la şcoală”, a transmis AEC, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanţii AEC susţin că le-au oferit membrilor Guvernului un termen-limită în care să rezolve problema decontării navetei elevilor din mediul rural, pe care însă aceştia nu l-au respectat.

Odată cu termenul-limită înaintat de AEC, elevii constănţeni au cerut şi respingerea în Parlament a Ordonanţei 51/2019, care a eliminat transportul judeţean din sfera serviciilor publice şi, astfel, a dus la imposibilitatea acordării reducerilor pentru elevi. De asemenea, AEC a solicitat abrogarea HG nr. 309/1996 şi modificarea art. 105 din Legea educaţiei, pentru a elimina contradicţiile legislative în ceea ce priveşte acordarea reducerilor pentru elevi, şi abrogarea HG nr. 863/2016, pentru a debloca decontarea integrală a navetei elevilor în România.

Citit 1024 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.