Cod Galben de vreme deosebit de rece, până miercuri dimineața

Cod Galben de vreme deosebit de rece, până miercuri dimineața
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Meteorologii au emis o atenţionare Cod Galben de ninsori moderate cantitativ, valabilă până miercuri dimineaţa, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului. Fenomenele vizate sunt: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă.

„În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie)”, potrivit meteorologilor.

Totodată, a fost emisă şi o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi brumă.

„Până miercuri dimineaţă aria precipitaţiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

Citit 1077 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.