Pasaj suprateran pentru eliminarea blocajelor rutiere

Pasaj suprateran pentru eliminarea blocajelor rutiere
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Guvernul României a aprobat joi, 28 mai, indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Pasaj denivelat superior pe DN 21 KM 105 cu 500, județul Călărași. Este vorba despre celebrul pasaj suprateran Drajna.

Proiectul de hotărâre a fost propus suplimentar pe ordinea de zi de ministrul Transporturilor, Lucian Bode: „După ani de așteptări, facem un pas important înainte, în eliminarea blocajelor înregistrate într-unul din cele mai aglomerate noduri rutiere din România. Noi vom amenaja acolo un pasaj rutier de-a lungul DN 21 peste calea ferată București - Constanța și peste intersecția DN3A. Am ținut cont de media zilnică anuală înregistrată în prezent, respectiv 11.300 de vehicule pe zi, cu mențiunea că în desfășurarea traficului, în configurația actuală a infrastructurii, se înregistrează un timp de așteptare de 30, 45 chiar 60 de minute”, a explicat ministrul Bode. „Ultima oară am stat o oră-jumătate la bariera de la Drajna”, a replicat premierul Ludovic Orban care a acceptat propunerea ministrului.

După cum am aflat de la deputatul gălăţean Victor Paul Dobre, vicepreşedinte PNL, investiţia va costa peste 133 milioane de lei, din fonduri europene.

Citit 1586 ori Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2020 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.