Salvamari cu termoscanere și kituri de oxigen
Foto: Ziarul Timpul

Salvamari cu termoscanere și kituri de oxigen
Echipamente de intervenție pentru salvamarii de pe plajele din Mamaia și Constanța
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

120 de salvamari se află, de la începutul lunii, pe plajele din Mamaia şi Constanţa, cu termoscanere şi kituri de oxigen. Salvamarii au primit echipamentele de intervenţie, inclusiv baloane de resuscitare.

Primăria Constanţa anunţă că a cumpărat baloane de resuscitare, defibrilatoare, aspiratoare de secreţii şi rucsacuri de prim ajutor, pentru intervenţia rapidă a salvatorilor. De asemenea, au fost cumpărate trei containere de prim ajutor care au fost instalate în puncte special amenajate.

Toate cele 29 de foişoare au fost revopsite, iar punctele de intervenţie de pe plajă au fost dotate cu mobilier, paturi de consultaţie şi tărgi mobile. "Avem zece puncte de observare şi trei puncte de ajutor pe plajele din Constanţa, iar pe plaja din Mamaia sunt 19 puncte de salvamari şi patru puncte de prim ajutor. La fiecare punct de observare avem trei salvamari, fiecare bază este dotată cu ambarcaţiuni cu motor şi schi-jeturi de intervenţie", a declarat Gabi Culea, coordonatorul Serviciului de Salvamar Constanţa - Mamaia.

În curând, punctele de prim ajutor vor avea în dotare şi termoscanere şi kituri de oxigen.

De la 1 iunie, aproximativ 120 de salvamari şi personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă şi veghează plajele din Constanţa şi Mamaia, de la 8,30 la 19,30.

CITEȘTE ȘI: Restricții ridicate pentru vacanța la mare

Citit 461 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.