Se vor oficia slujbe și în interiorul bisericilor

Se vor oficia slujbe și în interiorul bisericilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) s-a adoptat, în unanimitate, o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 iunie.

"Înaintea şedinţei de guvern, am avut şedinţa CNSU. Am adoptat în unanimitate următoarea hotărâre. Articolul 1. Se propune prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie 2020. Articolul 2. Măsurile de prevenire şi control a infecţiilor generate de SARS CoV 2 necesar a fi adoptate începând cu data de 17.06.2020 în contextul epidemiologic actual sunt prevăzute în anexă”, a spus Orban, în timpul şedinţei de guvern.

El a mai spus că, faţă de situaţia existentă, a fost luată decizia de a face o nouă relaxare a restricţiilor, în conformitate cu decizia adoptată vineri. Astfel, se va permite desfăşurarea activităţilor în mall-uri, cu excepţia cinematografelor, restaurantelor şi sălilor de jocuri, se va relua activitatea sălilor de fitness, activitatea în after-school-uri şi grădiniţe pe perioada verii, precum şi jocurile de noroc.

De asemenea, Orban a mai spus că încetează forma de sprijin pentru părinţi. ”Foarte mulţi părinţi au solicitat redeschiderea grădiniţelor şi tipurilor de activităţi after-school. Toate regulile stabilite trebuie respectate pentru a reduce la minimum riscul infectării celor care beneficiază de aceste activităţi”, a mai spus premierul.

Orban a mai precizat că se va permite şi reluarea oficierii slujbelor în biserici, dar cu respectarea unor reguli. „Faţă de decizia de vineri, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe şi în interiorul bisericilor. Vreau să fac o precizare - noi nu am închis bisericile. Bisericile au fost deschise în această perioadă. Singurul lucru care nu s-a permis a fost oficierea slujbelor. S-au permis, de exemplu, diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur cu număr limitat de persoane. De asemenea, bisericile nu au fost închise, deci cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au redat corect adevărul”, a declarat Ludovic Orban. El a precizat că va fi un număr redus de credincioşi care vor putea asista din interior la oficierea slujbelor şi doar cu respectarea unor reguli precum cele de distanţă socială, purtarea măştilor de protecţie şi cele privind dezinfectarea spaţiilor comune.

Social-democraţii au decis, luni, că vor vota pentru prelungirea stării de alertă, dar cu unele modificări, printre care excluderea achiziţiilor directe şi redeschiderea bisericilor şi teatrelor. Starea de alertă ar urma să fie de doar 15 zile, a anunţat preşedintele Marcel Ciolacu.

Citit 605 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2020 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.