Dispute politice pe legea carantinării și izolării

Dispute politice pe legea carantinării și izolării
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur, marţi, PSD, declarându-se siderat de modul în care social-democraţii reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei, ceea ce în opinia sa dovedeşte un cinism exagerat. Conform preşedintelui, tergiversarea legii poate costa viaţa a sute de români, el cerând finalizarea legii, în condiţiile în care pandemia de COVID-19 este cea mai gravă din ultimul secol şi, din păcate, în România efectele devin din ce în ce mai vizibile.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, marţi, după declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, că parlamentarii formaţiunii nu vor ceda şantajului şi nu vor permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. ”Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia”, a transmis Ciolacu.

”Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii e cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. Din păcate, şi în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi avem iarăşi 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli. Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă şi spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta e una uşoară. Ba alţii, adepţii unor teorii conspiraţioniste, spun că nici nu există boală. Este foarte greu de luptat cu această boală şi de aceea, săptămâna trecută, am spus că nu este momentul unor dispute politice în combaterea acestei epidemii. Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament, acum când e în discuţie o lege foarte importantă, care reglementează izolarea şi carantinarea persoanelor", a declarat preşedintele.

El a apreciat că e urgentă nevoie de această  lege. "PSD a venit cu argumente care pur şi simplu sunt false. Zicea că trebuie să vină mai repede Guvernul cu această lege, ori Guvernul nu putea să vină mai repede, până când nu au fost publicate argumentele CCR. Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează discuţia şi trebuie să recunosc că şi pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă. PSD privează Guvernul de un instrument foarte important în combaterea acestei epidemii", a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis consideră "extrem de trist, şocant" modul în care PSD vrea să pară important sau interesant. "Finalizaţi această lege, altfel veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci, chiar sute de români. Acest comportament, această tergiversare este intolerabilă", a cerut Iohannis.

Citit 866 ori Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2020 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.