Fără restricții noi, dar și fără relaxare

Fără restricții noi, dar și fără relaxare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o întâlnire cu membri ai Guvernului, pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, dar că nu vor fi introduse noi restricţii.

"Am analizat situaţia epidemiologică şi măsurile care se impun. Situaţia epidemiologică nu e bună. Aţi văzut că am avut şi azi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, e foarte mult şi în acest context vreau să vă spun trei lucruri: Protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi-i şi pe alţii! Purtarea măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru evitarea răspândirii virusului.

E evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede introducerea de noi restricţii, cum, din păcate, nu poate fi vorba nici de introducerea de noi relaxări", a afirmat preşedintele.

El a anunţat că Guvernul are în pregătire şi o să prezinte la momentul oportun noi măsuri pentru programul de revigorare economică. "Tot în legătură cu revigorarea economică e discuţia pe care o voi avea vineri şi sâmbătă, la Bruxelles, în Consiliul European. E foarte important ca România să obţină o sumă cât mai mare pentru revigorarea economiei. Mă voi lupta acolo pentru acest lucru", a precizat Iohannis.

El a afirmat că  starea de alertă continuă. "Protejaţi-vă, protejaţi-i pe ceilalţi!”, a încheiat preşedintele Iohannis.

Guvernul urma să discute și să decidă miercuri după-amiază prelungirea stării de alertă.

Citit 1183 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.