Coduri portocalii și galbene pentru mai multe județe din țară

Coduri portocalii și galbene pentru mai multe județe din țară
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări meteo Cod portocaliu și galben, pentru cea mai mare parte a țării, privind ploi puternice și instabilitate atmosferică accentuată.

Un Cod portocaliu a fost emis pentru perioada 19 iulie, ora 21:00 - 20 iulie, ora 10,00, privind cantități de apă însemnate. În estul Transilvaniei și local în Maramureș, vestul Moldovei și în nordul Munteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, îndeosebi prin acumulare, vor depăși 40 l/mp și, pe arii restrânse, 60 l/mp.

Un Cod galben a fost emis pentru 19 iulie, ora 21,00 - 20 iulie, ora 10,00, privind instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și, izolat, de 30-40 l/mp.

Un alt Cod galben a fost emis pentru intervalul 20 iulie, ora 10,00 - 20 iulie, ora 21,00, privind instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și, izolat, 30-50 l/mp.

Citit 885 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iulie 2020 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.