Detașări pentru spitalele-suport Covid-19

Detașări pentru spitalele-suport Covid-19
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Ludovic Orban a afirmat, după întâlnirea cu sindicaliştii din sănătate, că vor fi detaşate cadre medicale în unităţile unde este nevoie, după ce autorităţile au apelat la voluntariat, dar răspunsul primit nu a fost la nivelul aşteptărilor.

"În special în spitalele Covid, secţiile exterioare, care sunt destinate tratării pacienţilor cu forme uşoare, avem nevoie de cadre medicale", a declarat Orban, într-o conferinţă de presă.

El a mai afirmat că medicii anestezişti care vor fi detaşaţi vor primi un spor de 50 la sută, pe lângă sporul primit de cei care lucrează în secţiile de terapie intensivă. "Am apelat la voluntariat, răspunsul pe care l-am primit nu este la nivelul aşteptărilor şi ca atare vom utiliza instrumentul legal al detaşării", a mai afirmat premierul.

Orban a mai anunţat că Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă evaluează personalul existent în spitalele non-Covid. "Ministerul Sănătăţii împreună cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au misiunea de a evalua personalul existent la spitalele non-Covid, în specialităţile necesare şi anume medici anestezişti pentru secţiile de terapie intensivă, asistenţi pentru secţiile de terapie intensivă, medici infecţionişti care să dea tratamentul inclusiv în secţiile exterioare, astfel încât să asigurăm necesarul de personal pentru toate unităţile, la întreaga capacitate", a precizat Orban.

Citit 871 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2020 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.