Mită de un milion de euro la Apele Române

Mită de un milion de euro la Apele Române
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Procurorii DNA l-au reținut pe Victor Sandu, la data faptei director general al Administrației Naționale "Apele Române", acuzat că a primit mită aproape cinci milioane de lei pentru atribuirea unor contracte. Și cel care a dat mita, un om de afaceri, a fost reținut, iar alte două persoane, administratori ai unor societăți comerciale, au fost plasate sub control judiciar.
În ordonanța procurorilor se arată că, în calitate de director general al Administrației Naționale "Apele Române", în perioada 17 mai 2017 - 6 mai 2019, Sandu Victor ar fi pretins și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 de lei, reprezentând mită, în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională "Apele Române".
Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general. "Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor. Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate", susțin procurorii DNA.

Citit 1169 ori Ultima modificare Marți, 04 August 2020 20:36

1 comentariu

 • postat de Terente
  Miercuri, 05 August 2020 14:00
  81.12.149.***
  Vai ce m-am speriat... Credeam ca e un caz anchetat de DNA Galati !
  Ce iluzii imi faceam...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.