Se redeschid cafenelele și restaurantele

Se redeschid cafenelele și restaurantele

Începând cu 1 septembrie, se redeschid cafenelele și restaurantele. Evenimentele în interior se pot organiza cu cel mult 50 de persoane
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Restaurantele și cafenelele se redeschid și la interior, începând din 1 septembrie. Măsura se aplică în județele în care incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, a stabilit Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hătărâre prin care se limitează, la nivel național, programul de funcționare a teraselor între orele 6.00-24.00.

De la 1 septembrie, va crește și numărul de persoane care pot participa la evenimente private, la 50 în spațiu închis, respectiv, 100 în spațiu deschis, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii. Conform documentului, se menţine măsura privind suspendarea activităţii cluburilor, discotecilor şi a barurilor în interiorul clădirilor.

În schimb, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50 la sută din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţe/municipiul Bucureşti este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Totodată, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie, conform CNSU.

Citit 2461 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 00:48

1 comentariu

  • postat de Adrian Vineri, 28 August 2020 23:27 89.39.81.*** Link la comentariu
    0
    3

    Iuhuuuuu se inchid la 200 de cazuri si se deschid la 1500. Guvernare adevarata specialisti prècauți spalați pe maini..

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.