Cetățenii români pot traversa în continuare Ungaria

Cetățenii români pot traversa în continuare Ungaria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, ministrul Bogdan Aurescu a discutat, sâmbătă, 29 august 2020, la telefon, cu omologul său ungar Péter Szijjártó, cerând clarificări legate de informațiile apărute în spațiul public referitoare la adoptarea în perioada următoare de noi măsuri restrictive pentru gestionarea epidemiei.

Aurescu i-a cerut omologului său informații privind conținutul exact al măsurilor vizate, insistând asupra luării în considerare a impactului acestora asupra cetățenilor români care tranzitează Ungaria, precum și în privința cetățenilor români - lucrători transfrontalieri.

Péter Szijjártó a confirmat că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul lucrătorilor transfrontalieri nu vor fi afectate.

"Tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. Regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, autoritățile polițienești de resort din cele două state vor menține un contact apropiat în perioada imediat următoare, pentru eventuale clarificări tehnice", transmite MAE.

Ministerul reamintește că, în prezent, sunt aplicabile următoarele condiții de tranzit pentru pasageri: durata tranzitului să nu depășească 24 de ore; persoanele să nu prezinte simptome specifice infecției cu COVID-19 și să prezinte un document din care să rezulte scopul deplasării şi ţara de destinaţie.

Citit 1910 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2020 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.