Renate Weber își va relua funcția de Avocat al Poporului

Renate Weber își va relua funcția de Avocat al Poporului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Digi24, Curtea Constituţională a României (CCR) a declarat neconstituțională revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului și a decis că aceasta își va relua funcția. Sesizarea a fost făcută de PSD. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a spus că va ține cont de decizia CCR.

Decizia Curții Constituționale a fost luată cu unanimitate de voturi, judecătorii motivând că argumentele cuprinse în decizia de revocare sunt prea generale și lipsite de claritate: „Curtea a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Prin urmare, de la data publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercita mandatul constituțional pentru care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr.18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019”, se arată într-un comunicat CCR.

Separat de demersul PSD, Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României, la Curtea de Apel București, după ce a fost revocată din funcție. Termenul fixat pentru ședință este 2 iulie.

„Cu siguranţă va trebui să ţinem cont de decizia CCR, chiar dacă e o Curte Constituţională condusă de Dorneanu, care a dat atâtea decizii care nu au nici o legătură cu Constituţia”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, potrivit Agerpres. Întrebat dacă îşi menţine opinia că Renate Weber nu trebuie să mai ocupe această funcţie, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”.

Citit 922 ori Ultima modificare Marți, 29 Iunie 2021 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.