În Sectorul 1 este stare de alertă

În Sectorul 1 este stare de alertă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, vineri, 23 iulie 2021, că şi-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1, ca urmare a situaţiei sanitare create de neridicarea gunoiului, în urma conflictului dintre primăria de sector şi operatorul de salubritate. Alin Stoica a afirmat că în niciun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest, deoarece el consideră că "Romprest e parte din soluţie", potrivit news.ro.

Totodată, prefectul a arătat că nu va prelungi starea de alertă dacă măsurile nu sunt eficiente. Alin Stoica a menţionat că la situaţia din Sectorul 1 s-a ajuns şi în urma atitudinii avute de autorităţile locale în ultimii zece ani, "cetăţenii fiind încurajaţi să scoată gunoiul în faţa porţilor, pentru că e gratis". El a afirmat că speră ca măsurile să fie puse în practică începând de sâmbătă.

"Nu aş prelungi starea de alertă dacă aceste măsuri nu sunt eficiente, aş solicita măsuri diferite sau suplimentare, poate înceta starea de alertă dacă măsurile nu sunt aplicate. (...) Primăria poate suferi consecinţe dacă nu aplică măsurile pe care le-a propus”, a explicat prefectul. Întrebat cum poate intra o altă firmă în Sectorul 1 dacă nu are autorizaţie, Alin Stoica a răspuns: "În starea de alertă se poate ajunge în situaţia să ai mai mulţi operatori. Intervenţia e doar pe perioada stării de alertă”. Alin Stoica a mai afirmat că gunoiul din Sectorul 1 va fi dus la depozitul de la Vidra.

Citit 540 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iulie 2021 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.