Pionii Kremlinului din România. Cum s-au activat aceștia în contextul invaziei militare ruse din Ucraina

Pionii Kremlinului din România. Cum s-au activat aceștia în contextul invaziei militare ruse din Ucraina
Sursa foto, piqsels.com
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Nicio zi fără o minciună rostogolită pe social-media despre invazia Rusiei în Ucraina. De la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea în 2014 și până în prezent, mijlocul agresiunii militare ruse în statul vecin, Kremlinul și „idioții utili” afiliați din statele Europei de Est au desfășurat o campanie susținută și coordonată de dezinformare controlată direct de laboratoarele de la Moscova, și care țintește populația rusă, publicurile țărilor vecine cu Rusia, Uniunea Europeană și nu numai. Acești „idioți utili” sunt percepuți de către designerii de propagandă ca entități utile „de folosit” atât timp cât nu sunt conștiente de consecințele înrolării acestora.

Așa că la acest efort tovărășesc, s-au alăturat și o serie de „pioni” locali ai Kremlinului, mobilizându-se mai ales pe canalele de social-media. Mesajele lor au drept scop să-i determine pe români la dezangajare și blamare a Ucrainei pentru invazia rusă.

Ideea a fost alimentată mai de mult pe rețele de socializare, iar acum a căpătat o amploare mai mare în contextul îndemnului revizionist al lui Putin adresat României, Ungariei și Poloniei să i se alăture pentru a revendica teritorii ucrainene:

„Apoi, atât înainte, cât și după Marele Război Patriotic (Al Doilea Război Mondial – n.r.), Stalin a încorporat în Uniunea Sovietică și a transferat Ucrainei câteva teritorii care au aparținut anterior Poloniei, României și Ungariei. În acest proces, el a oferit Poloniei o parte din ceea ce era în mod tradițional pământ german drept compensație, iar în 1954, Hrușciov a luat, dintr-un motiv oarecare, Crimeea de la Rusia și a dat-o, de asemenea, Ucrainei. De fapt, așa s-a format teritoriul Ucrainei modern”.

O scurtă contabilizare a acestora, AICI

Citit 1741 ori Ultima modificare Marți, 01 Martie 2022 21:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.