Elena Udrea, audiată de instanță în Bulgaria. Tribunalul din Blagoevgrad decide astăzi dacă va fi extrădată în România

Elena Udrea, audiată de instanță în Bulgaria. Tribunalul din Blagoevgrad decide astăzi dacă va fi extrădată în România
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sâmbătă de la ora 15,00 se judecă la Tribunalul din Blagoevgrad, Bulgaria, punerea în executate a mandatului european de arestare a Elenei Udrea. Fostul ministru se află în acest moment în custodia poliției din Bulgaria, țară pe teritoriul căreia ea a fost prinsă joi, zi în care instanța din România a decis că trebuie să meargă pentru șase ani la închisoare. Udrea a fost reținută de procurorii bulgari pentru 24 de ore, măsură prelungită apoi cu 72 de ore. Elena Udrea ieșise din țară joi dimineață, cu doar câteva ore înainte ca instanța supremă din România să decidă că aceasta trebuie să execute pedeapsa de şase ani de închisoare din dosarul Gala Bute.

Dacă instanța decide astăzi punerea în executare a mandatului, Elena Udrea are dreptul să atace decizia în termen de trei zile, iar apelul va fi judecat la Sofia de un complet de trei judecători, explică ziarul Libertatea. Potrivit sursei citate, Udrea are dreptul sa facă apel până marți (12 aprilie), dar reținerea ei expiră luni, la 18,30. Ceea ce înseamnă că, teoretic, va avea o fereastră de o zi fără nicio măsură preventivă. Rămâne de văzut dacă instanța va lua o măsură în acest sens sau dacă procurorii bulgari vor prelungi reținerea.

Judecătorii bulgari pot decide să încuviințeze mandatul de arestare pe numele Elenei Udrea, ceea ce înseamnă că aceasta poate fi adusă în țară.

Dacă instanţa din Bulgaria admite predarea persoanei condamnate, Politia Româna în colaborare cu autoritățile bulgare stabilesc o dată pentru predarea persoanei condamnate, aceasta fiind preluată sub escortă de către o echipă românească.

Citit 1120 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2022 12:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.