Rudel Obreja, după condamnarea la cinci ani de închisoare: "Aş fi răsturnat tot dosarul la rejudecare"

Rudel Obreja, după condamnarea la cinci ani de închisoare: "Aş fi răsturnat tot dosarul la rejudecare"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", în care a fost Elena Udrea a primit o pedeapsă cu executare de şase ani, susține că nu se aștepta la o astfel de decizie a instanței supreme.

"Cum să mă aştept? E total contra a ceea ce aşteptam eu, de vreme ce dosare identice, bazate tot pe Hotărârea CCR din 2018, au fost trimise la rejudecare. Nu vi se pare că e prea mult ping-pong al presupusei justiţii din ţara asta? Nu am absolut nimic să-mi reproşez, doar mă încearcă o părere de rău, pentru că dacă ajungeam la rejudecare pregătisem o surpriză mare. Răsturnam tot dosarul, cu făcăturile lor, cu evaziunea fiscală, cu moldovenii ăia... Eram pregătit să răstorn dosarul, dar probabil că s-a aflat", a declarat Rudel Obreja, la Antena 3, potrivit Hotnews.

Născut la Galaţi, în 1965, Rudel Obreja a fost boxer, președinte al Federației Române de Box, iar în prezent este om de afaceri. Ca sportiv, a câştigat o medalie de argint la Campionatele Europene, o medalie de bronz la Campionatele Mondiale şi şapte titluri de campion național.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce DNA l-a acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la luare de mită. Obreja a fost acuzat că, la "Gala Bute", ar fi beneficiat de fonduri provenite dintr-o sponsorizare ilegală.

Citit 2167 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.