Sorin Grindeanu, audiat ca martor la DNA

Sorin Grindeanu, audiat ca martor la DNA
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost audiat marți la DNA în dosarul în care doi directori ai CFR au fost puși sub acuzare pentru corupție. Sorin Grindeanu a fost citat pentru a da declarații de martor în acest dosar în care cei doi directori au fost puși sub acuzare, pe 16 ianuarie 2023. Compania CFR este în subordinea Ministerului Transporturilor, și cel mai probabil acesta este motivul pentru care Grindeanu a fost chemat pentru a da declarații, potrivit digi24.ro.

Directorul general interimar al CFR SA a fost pus sub acuzare de DNA pentru corupție. Alături de el este cercetat și unul dintre adjuncți. Ancheta vizează numiri ilegale în funcții de conducere în compania de stat. Ancheta este coordonată de procurorii DNA Timişoara. Ei au început urmărirea penală față de directorul general interimar al CFR,  Simu-Alexandru Ion, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei.

Este urmărit penal şi directorul general adjunct tehnic al companiei, Ceşa Petru, acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, şi de uzurparea funcţiei. Procurorii au indicii că, în aprilie 2022, Ceşa Petru, instigat de Simu-Alexandru Ion, şi-ar fi arogat atribuţiile funcţiei de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deţinea această funcţie sau o împuternicire în acest sens şi a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara.

Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu-Alexandru Ion, Ceşa Petru ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcţii de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CFR SA. O angajată cercetată disciplinar pentru că era bănuită că ar fi remis presei informații a fost demisă, pe motiv că "nu a reuşit să-şi dovedească nevinovăţia".

Citit 530 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2023 13:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.