Cseke Atilla: Cetăţenii vor putea anunţa dacă primesc apa pe ţevi de plumb

Cseke Atilla: Cetăţenii vor putea anunţa dacă primesc apa pe ţevi de plumb
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Guvernul va institui un mecanism prin care cetăţenii vor putea anunţa dacă în clădirile în care locuiesc există elemente de plumb în sistemul de distribuţie a apei, a anunţat, miercuri, la Palatul Victoria, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, potrivit Agerpres.

Potrivit Hotnews.ro, cabinetul Ciucă a discutat miercuri un proiect de ordonanţă privind calitatea apei destinată consumului uman. 

”Vom institui un mecanism prin care cetăţenii vor veni şi vor declara dacă au asemenea ţevi de plumb care contribuie la acest conţinut, adică să avem aceste informaţii disponibile. Noi nu trebuie să intrăm în proprietatea privată a cetăţenilor din România, drept urmare acest mecanism va fi unul benevol de declarare, în mod cert. În urma culegerii acestor declaraţii de către autorităţile locale, vom primi informaţii pe baza cărora Ministerul Dezvoltării trebuie să prezinte un set de date Guvernului. Dacă că amplitudinea problemei, pe care astăzi, într-adevăr, nu o cunoaştem în realitate, este destul de mare, atunci, evident, Ministerul Dezvoltării va propune un program de investiţii prin care să finanţăm aceste înlocuiri de ţevi de plumb", a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, după reuniunea Guvernului. 

El a precizat că, potrivit ordonanţei, în termen de 90 de zile de la adoptare, prin ordin al ministrului Dezvoltării, vor fi elaborate normele metodologice privind culegerea informaţiilor. Datele vor fi culese de la fiecare proprietar în parte.

Citit 1478 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2023 10:40

1 comentariu

  • postat de Prostimea….
    Miercuri, 18 Ianuarie 2023 19:58
    82.76.59.***
    Pana acum, capetele noastre luminate, nu i au informat pe cei ce ne ,,conduc,, nocivitatea plumbului pentru organism?????
    Bravo luminatilor, cat despre cei ce ne ,,conduc,,, de la ei, numai lucruri, ,,bune,,….exact undeva ii doare de prostime.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.