Profesorii, avertizaţi că nu-şi vor primi salariile la timp

Profesorii, avertizaţi că nu-şi vor primi salariile la timp
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi cei din Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" cer public Ministerului Educației să explice de ce kitul de actualizare a programului de calcul al salariilor, EDUSAL, nu a fost trimis în teritoriu și cine se face vinovat pentru această situație.

"Este inadmisibil ca până astăzi, 8 februarie, unităților de învățământ să nu li se livreze programul de salarizare. Din informațiile primite, secretarele și contabilele spun că este puțin probabil să reușească să facă toate calculele pentru ca salariile să fie plătite la timp, pe 14 februarie, așa cum prevede legea. Aceasta deoarece, aproape de fiecare dată, prima versiune transmisă avea erori. Cerem Ministerului Educației să publice acest contract și să precizeze cât a plătit în ultimii 10 ani firmei care a realizat și asigură mentenanța EDUSAL. De asemenea, considerăm că este necesar ca Ministerul Educației să dezvolte propriul soft pentru calculul și plata salariilor, pentru ca astfel de întârzieri să fie evitate. În plus, solicităm ca persoanele care se fac responsabile pentru această întârziere să fie trase la răspundere. Menționăm că nu este prima dată când modificările aduse aplicației EDUSAL sunt trimise cu întârziere sau cu erori de calcul", se arată în scrisoarea publică semnată de liderii celor două federaţii, Marius Ovidiu Nistor şi Simion Hâncescu.

Aceştia atrag atenţia că este posibil ca cei peste 300.000 de salariaţi din învăţământ să nu-şi primească banii la timp.

Citit 876 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.