Elevă moartă după ce s-a înecat cu un jeleu la școală

Elevă moartă după ce s-a înecat cu un jeleu la școală
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O fată de 14 ani care, săptămâna trecută, a intrat în comă profundă, după ce s-a înecat cu un jeleu care i s-a lipit de trahee, a decedat la spital.

Conform Digi24, tânăra din Cluj a murit marți, după aproape o săptămână de stat în spital. Deși medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a o salva, copila a decedat.

Conform sursei citate, în momentul producerii incidentului, fata a stat jumătate de oră fără oxigen, până au ajuns medicii de la Gherla, pentru că nici unul dintre cei aflați în preajmă, profesori sau colegi, nu au știut cum să facă manevrele de resuscitare care ar fi putut să o salveze. Eleva mânca un jeleu când s-a înecat, a rămas fără aer, și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit pe bancă.

"Practic, jeleul i s-a lipit de trahee. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare!", a declarat, imediat după incident, medicul Corina Dumitru, pentru publicaţia Gherla Info.

Polițiștii vor deschide un dosar penal pentru a se afla cine se face vinovat pentru tragedie. Ministrul Educației a anunţat că va introduce în școli cursuri de prim ajutor, pentru a preveni producerea în viitor a unor astfel de evenimente.

Citit 2288 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2023 16:54

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 03 Mai 2023 22:14
    5.13.218.***
    Exact! In Vest, un maistru nu poate avea peste 4 muncitori in subordine, daca nu are si curs de prin ajutor in caz de necesitate: electrocutare, asfixiere, intoxicatie etc! La peste 10 trebuie o a2a persoana! Sunt anumite locuri de munca in care se cer cursuri suplimentare de protectie a muncii pe
    0
    0
  • postat de un roman trist
    Miercuri, 03 Mai 2023 14:12
    5.2.209.***
    Iata un subiect care iarasi ar trebui sa le dea de gandit minstrilor ocupati cu educatia . Incepand de la femeia de servici pana la profesori, toti sa faca cursuri platite de stat, pt a fi capabili sa acorde primul ajutor. E foarte important ca viata copiilor sa fie aparata. EU DACA AS FI MINISTR
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.