Sancțiuni consistente pentru vânzarea de lucrări academice

Sancțiuni consistente pentru vânzarea de lucrări academice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, marţi, că în noua lege a învăţământului superior s-au introdus, la Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, sancţiuni consistente pentru persoanele care vor să cumpere sau să vândă lucrări de doctorat, licenţă sau masterat.

"Este absolut necesar ca integritatea tuturor tipurilor de lucrări de finalizare, licenţă, masterat, doctorat să fie asigurată şi de aceea sancţiunile sunt descurajatoare pentru orice tentative de acest tip. De altfel, cred că progresul tehnologic ne va şi ajuta să descoperim mult mai eficient astfel de tentative", a spus Deca și a arătat că aceste site-uri care se ocupă cu vânzarea de lucrări de licenţă, masterat sau doctorat sunt cunoscute în lumea academică.

Astfel, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă în cuantum de la 100.000 de lei la 200.000 de lei fapta persoanei fizice sau juridice care pune la dispoziţia studenţilor, studenţilor doctoranzi, cursanţilor contra cost, prin internet, prin reţele de socializare sau servicii de comunicare electronică, în scopul însuşirii fără drept a calităţii de autor pentru lucrări ştiinţifice, referate, lucrări pentru examenele de evaluare pe parcurs, precum şi de finalizare a studiilor universitare de licenţă, masterat şi/sau de doctorat. Se autorizează Ministerul Comunicaţiilor să identifice şi să oprească imediat funcţionarea site-urilor care promovează oferte de vânzare, vânzarea sau punerea la dispoziţie a persoanelor fizice contra cost a produselor menţionate mai sus. Redeschiderea site-urilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300.000 lei şi 600.000 lei, se precizează în amendamentele introduse.

Citit 540 ori Ultima modificare Marți, 02 Mai 2023 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.