Doi bărbați au încercat să intre în Parlament cu arme albe

Doi bărbați au încercat să intre în Parlament cu arme albe
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un nou incident de securitate a avut loc vineri la Parlament, unde doi bărbați veniți la o conferință a revoluționarilor au încercat să intre în clădire cu arme albe, a anunțat Hotnews.ro. În urmă cu două zile, o reprezentantă a AUR aflată pe lista de invitați a partidului a încercat să intre în Camera Deputaților cu patru gloanțe în geantă.

Conform Poliţiei Capitalei, Secţia 17 de Poliţie a fost sesizată la intrarea C1 în Palatul Parlamentului angajaţii SPP de la filtrul de securitate au găsit un box metalic şi trei cuţite tip briceag asupra a doi bărbaţi în vârstă de 71 și 74 de ani. Unul dintre bărbați a fost deranjat de controlul agenților de securitate, spunând că are acasă o grenadă. Potrivit sursei citate, cei doi au calitatea de revoluţionari şi veniseră la Conferinţa Naţională Pentru Demnitatea Revoluţionarilor din Decembrie 1989 cre are loc în sala „Nicolae Iorga”. În cazul ambelor persoane s-a deschis dosar penal pentru „portul sau folosirea de obiecte periculoase”.

Incidentul are loc la două zile după ce reprezentantă a AUR, aflată pe lista de invitați a partidului, a încercat să intre în Camera Deputaților cu patru gloanțe în geantă. 

Protocolul de securitate s-ar putea modifica

Potrivit Hotnews.ro, în prezent, protocolul de securitate privind intrarea în Parlament prevede ca toți invitații și angajații să treacă prin control de securitate ca la aeroport. Protocolul nu se aplică demnitarilor, parlamentarilor și miniștrilor. Conform sursei citate, liderul USR din Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu, a propus ca și demnitarii să treacă prin controlul de securitate la intrarea în Parlament.

Citit 1691 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Mai 2023 09:48

1 comentariu

  • postat de nicu briceag
    Vineri, 12 Mai 2023 17:25
    89.39.81.***
    cutitele alea erau folosite ca sa manince mere. ei la peste 70 ani au placi in gura si isi mincau marul cu briceagul, fixodent-ul e scump. ala cu grenada...o folosea sa desfunde canalizarea de scurgere de la WC, la nevoie....OAMENI RESPECTABILI. doamna cu patru gloante nu era decit o fana a filmului
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.