Rareş Prisacariu, marele câştigător „Românii au talent”
Foto: Pro TV

Rareş Prisacariu, marele câştigător „Românii au talent”
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Rareș Prisacariu, în vârstă de numai şapte ani, din Botoşani, a câştigat cel de-al 13-lea sezon „Românii au talent”. „Sunt foarte emoționat pentru că am putut să fac impresie bună și că oamenii m-au votat. Mă așteptam să mă voteze, dar nu mă așteptam să câștig”, a mărturisit Rareș, care pleacă acasă cu trofeul „Românii au talent” şi cu premiul în valoare de 120.000 de euro.Pe locul secund s-au clasat ucrainenii Olya și Valera, iar pe locul al treilea – Oleg Spînu din Republica Moldova.

Iată şi restul clasamentului, conform voturilor acordate de telespectatorii Pro Tv: Carina Veghiu, Sara Piliego, Taheira Sașa, Sandip Brahamin, Albert Gugulan, Eduard Dragu, Bianca Avram şi Monique Family.

Premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de lei, a fost câştigat de indianul Sandip Brahamin.   

Un spectacol de excepţie, asta a însemnat finala „Românii au talent!”, vineri seara, la Pro Tv.

Nimic fără Dumnezeu!

Momentul lui Rareş Prisacariu - cel care avea să devină marele câştigător al acestui sezon - a fost, deopotrivă, emoţionant şi profund. Rareş a pornit de la expresia latină „Nihil Dine Deo” – „Nimic fără Dumnezeu”, şi a oferit un tulburător dialog cu Dumnezeu, aşa cum şi l-a imaginat Octavian Paler: „Momentul meu este inspirat de Dumnezeu și de Octavian Paler. Aș vrea să vă spun un citat din limba latină: «Nihil Sine Deo – Nimic fără Dumnezeu». Adică, dacă nu ar exista Dumnezeu, nu ar exista nimic. Dacă Dumnezeu e viața mea, cum să nu-L iubesc? Știu că unii îl ignoră, dar sunt foarte-fericit că sunt mai mulți care îl iubesc”, a spus Rareș Prisacariu, înainte de a-și începe momentul artistic.

„Ce te surprinde cel mai mult la oameni? Dumnezeu mi-a răspuns: «Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească….iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea. Faptul că se gândesc cu teamă la viitor şi uită prezentul, şi astfel nu trăiesc nici prezentul, nici viitorul...» (...)

Doamne, ce ai vrea ca oamenii să știe? «Să știe faptul că sunt aici, pentru totdeauna»”, a declamat Rareş.

Reacţiile juriului au fost pe măsura mesajului transmis de băiatul de şapte ani.

„De fiecare dată când vii aici, am impresia că ai o forță din asta teribilă, din alte lumi. Pe mine efectiv mă descompui în părți mici aici. Cred că ești un orator cu desăvârșire. Cred că lumea are nevoie de un om ca tine! Eu cred că tu vei face viitorul să-și amintească cu mare plăcere de trecut. Bravo, felicitări!”, a spus Mihai Bobonete.

„Ai răscolit în noi niște sentimente și niște gânduri pe care nu mă gândeam că le dețin. Ai spus că tu îl iubești pe Dumnezeu. Să știi că și El te iubește!”, i-a spus Andra.

Citiţi şi: Cine câștigă „Românii au talent” 2023?

Citit 6191 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2023 14:41

5 comentarii

  • postat de Mihail
    Luni, 15 Mai 2023 11:24
    86.124.124.***
    Trist,un numar de ,,CANTAREA ROMANIEI,,redivivus!!! Patriotism de parada in versuri recitate ca de un robotel cu 8nteligenta artificiala!!! Fals,demagogie,populism,cum decat....ieftin!!!
    0
    0
  • postat de ANTIPROSTI
    Sâmbătă, 13 Mai 2023 21:54
    109.166.139.***
    Și ne mai întrebam de ce creti Sosoaca și creti Simion, au atâția susținători în România!
    Copilul asta, a fost susținut de toți creștinii, care nu fac diferența între a recita și a spune ceva... El oricum nu a înțeles sensul versurilor, care le-a recitat!
    0
    0
  • postat de 1qlee
    Sâmbătă, 13 Mai 2023 18:33
    5.13.209.***
    I-au furat copilaria!
    0
    0
  • postat de Atena
    Sâmbătă, 13 Mai 2023 14:40
    95.76.59.***
    In primul rand este de admirat si felicitat prestatia si munca lui si a celor care l-au pregatit si manageriat.
    In alta ordine de idei poate fi bun de cadet la partidul interesat sa castige din talentul oratoric.
    Chiar platit cu greutatea lui in aur, avand in vedere oportunitatile de spaga si inexistenta institututiilor..., investitia este garantata in tuglandia rumana!
    0
    0
  • postat de Goe
    Sâmbătă, 13 Mai 2023 08:14
    5.13.137.***
    Talent oratoric in stil comunist ! Nostalgicii l-au votat in detrimentul altor conationali cu reale talente . La fel si cu locul 2 si 3 ! De ce ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.