Astăzi, la Ministerul Educației, discuții pe contractul colectiv de muncă, nu pe salariile cadrelor didactice

Astăzi, la Ministerul Educației, discuții pe contractul colectiv de muncă, nu pe salariile cadrelor didactice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, 18 mai, la Ministerul Educației au loc discuții tehnice pe contractul colectiv de muncă din învățământ. Creșterile salariale solicitate de federațiile sindicale nu fac obiectul CCM, precizează site-ul stiri.tvr.ro.

Ministrul Ligia Deca a transmis că va avea discuții inclusiv luni cu reprezentanții din educație.

Profesorii rămân pe poziții și intră de luni în grevă generală, după ce negocierile de miercuri ale marilor sindicate din învățământ cu guvernul au eșuat. Premierul Nicolae Ciucă a declarat la finalul întâlnirii că educația va fi trecută drept domeniu prioritar în noul program de guvernare, iar discuțiile vor continua.

„În ceea ce priveşte salarizarea cadrelor didactice, Ministerul Educaţiei a înaintat către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin adresa nr. 8.551/16.02.2023, o serie de propuneri privind noile grile de salarizare pentru personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Adresa este semnată şi asumată de reprezentanţii tuturor federaţiilor sindicale în domeniul învăţământului, inclusiv învăţământul superior. Ministerul Educaţiei susţine principiul stabilirii salariului de bază al profesorului debutant la nivelul salariului mediu brut pe economie, urmând ca întreaga grilă să fie construită pornind de la acest principiu. Pentru negocierile privind contractul colectiv de muncă, Ministerul Educaţiei a emis ordinul de ministru privind constituirea comisiei de negociere a acestuia”, se arată într-un comunicat.

Citit 591 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2023 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.