Rotativa guvernamentală, accelerată după intervenția lui Iohannis

Rotativa guvernamentală, accelerată după intervenția lui Iohannis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

​După o întânire a liberalilor de marți seară la vila Lac cu președintele Klaus Iohannis, rocada guvernamentală a intrat în linie dreaptă. Președintele le-a cerut liderilor PNL să grăbească calendarul asumat pentru formarea noului Guvern, potrivit unor surse citate de HotNews.ro. Calendarul rotativei guvernamentale discutat de liberali cu șeful statului prevede ca premierul Nicolae Ciucă să-și depună mandatul până la sfârșitul săptămânii.

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri că va demisiona vineri, 26 mai.

"Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul", a declarat Ciucă, întrebat de jurnaliști despre rotativa guvernamentală.

Legat de rămânerea în Executiv, Nicolae Ciucă a spus: "Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie".

Prim-ministrul a vorbit şi despre negocierile care se poartă pentru ministere.

"Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului, fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie", a precizat Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a fost prezent miercuri, la Vila Florica de la Ştefăneşti, judeţul Argeş, la evenimentul de marcare a 148 de ani de existenţă a formaţiunii liberale.

Citit 881 ori Ultima modificare Vineri, 26 Mai 2023 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.